Коалицията, зад която стои бившият италиански премиер Силвио Берлускони „Напред,

...
Коалицията, зад която стои бившият италиански премиер Силвио Берлускони „Напред,
Коментари Харесай

Разгром за Европейския съюз в Италия

Коалицията, зад която стои някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони „ Напред, Италия” получава най-вече места и в Сената и в Камарата на депутатите – надлежно 37,4 и 36,9 % от представителите, съгласно предварителните резултати от извършените през вчерашния ден избори.

На второ място остава придвижването „ 5 звезди”, учредено от комика Бепе Грило и водено от Луиджи Ди Майо. Но антиевропейската, извънредно лява партия е политическата мощ, спечелила най-вече гласове. Тя получава надлежно 31,1 и 31 % от местата в горната и долната камара на Народното събрание.

Италианският министър председател подаде оставка с смешка

Сценариите пред Италия за банкова и политическа рецесия

Джордж Сорос: Италия е слабото място на еврозоната

Бившите ръководещи – проевропейската, лявоцентристка Демократическа партия на Матео Ренци, остава едвам трета с предстоящи 23,9% от местата в Сената и 24,4% в Камарата на депутатите.

В горната камара има 315 депутатски места, а в долната 630.

От партиите във водещата коалиция най-вече гласове – 16,2%, има антиевропейската и антиимигрантска, крайнодясна „ Северна лига”, с водач Матео Салвини, който съобщи, че Италия се нуждае от „ всеобща чистка - улица по улица, къща по къща, квартал по квартал, с крайни способи, в случай че е неотложно.”

Втора, с 14%, е „ Форца Италия “ на наказания за укриване на налози четирикратен министър председател на страната Силвио Берлускони - милиардер прочут с персоналния спор с немския водач Ангела Меркел, проведените от него секс оргии с проститутки и другарството си с съветския президент Владимир Путин. Докато гласуваше през вчерашния ден Берлускони беше нападнат от полугола активистка на Фемен.

Tрета, с 4,1%, е националистката и антиимигрантска партия „ Братя италианци”. Водещата коалиция която желае изгонването на над 600 000 незаконни имигранти от страната.

Движението „ 5 звезди”, което в предишното искаше Италия да напусне Европейския съюз и еврозоната получава 32,5% от гласовете.

А за Демократическата партия на Ренци са дали своят вот единствено 19,2% от италианците.

Избирателната интензивност на вчерашните избори беше много висока – към 73%.

С тези резултати от изборите Италия се изправя пред политическа рецесия. За устойчиво болшинство бяха нужни над 40% от гласовете на гласоподавателите. Никоя от политическите сили не е даже покрай сходен резултат. Едно от безапелационните обещания на спечелилите от придвижването „ 5 звезди” е, че няма да се коалират с никого.

В същото време възможна коалиция сред „ Северна лига”, „ Братя италианци” и Демократическата партия би била политическо самоубийство за последната.

А даже Силвио Берлускони да съобщи сегашните си съдружници, той няма задоволително депутати, с цел да ръководи дружно с Ренци.

След вота може да се направи и още една равносметка – италианците гласоподаваха против водения от немския канцлер Европейски съюз. Приятелите на Путин, Берлускони и Салвини, взеха максимума от тези избори. А болшинството италианци дадоха вота си против налаганите от Германия политики на икономии и насърчаване на имиграцията.

Topless #FEMEN activist confronts Berlusconi as he votes - Watch FULL VIDEO on YouTube: https://t.co/OC8LPDyfjN #Italy pic.twitter.com/e1mkUaIe5U
— RT (@RT_com) March 4, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР