Коалицията трещи. Лют скандал тече от снощи за първите постове

...
Коалицията трещи. Лют скандал тече от снощи за първите постове
Коментари Харесай

Коалицията трещи! Лют скандал за БНБ и още два важни поста

Коалицията трещи. Лют скандал тече от нощес за първите постове в регулаторите. Мандатите са изтекли и Народното събрание би трябвало да избере нови шефове на Българска народна банка, Сметната палата и Здравната каса. Късно през вчерашния ден бюджетната комисия в Народно събрание одобри механизмите за избор като понижи периода за номинации от 14 на 7 дни. Това подлуди „ Продължаваме промяната ”, които през днешния ден оповестиха протест и не влязоха в пленарна зала.


-->
Те желаят с 36 депутати еднолично да ръководят страната, сподели Борисов. Но съобщи изрично, че няма да е той индивидът, който ще събори кабинета.



С 36 депутати  желаят всичко, което може да се командва.  Те вършат тъкмо това, което е в записа от скандалното съвещание на Политическа партия - поголовна промяна на фрагменти в министерствата, в организациите, които напълно управляват. Сега желаят и регулаторите, сподели Борисов на брифинг в Народното събрание.



Лидерът на ГЕРБ заяви, че номинацията на партията му за началник на Българска народна банка е сегашният гуверньор Димитър Радев – потвърден специалист, който работи за еврото и еврозоната. Дойде от Министерство на вътрешните работи, най-хубавият е, сподели Борисов.



Друго предложение няма да подкрепим, отсече водачът на ГЕРБ. И разкри, че „ Промяната ” разискват разнообразни имена, които той знае, само че няма да каже.

Борисов разкри още, че е приказвал с Христо Иванов за механизмите, по които ще се назначават новите шефове на регулаторите. Той ми сподели, че 7 дни са им малко, какъв брой да са, риторично попита Борисов. Той сподели, че съглашение с ПП-ДБ няма и това е проблем.

15 минути по-късно пристигна ответният удар от „ Промяната ”.

" Тази заран групата на ПП-ДБ няма да влезе в зала, тъй като ясно предупредихме, че това, което се случва, е неприемливо. Подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правораздаването. Бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", съобщи Петков, очевидно ядосан.

" Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, което е доста значимо за България, само че в случай че някой си мисли, че това е цената всички регулатори, които са с мандат от 5 години, да бъдат назначени от това прикрито болшинство, доста се лъже, няма по какъв начин да го дадем. Няма по какъв начин да дадем контролите на страната “, сподели Петков.

Докато държавното управление се пробва да работи, то служи като параванче, едно друго болшинство, ще вземе регулаторите, съобщи от своя страна Христо Иванов. И добави, че с цел да има държавно управление, те били създали огромни отстъпки.

Напомням ви, че с цел да има държавно управление, ние върнахме мандата, отказахме се от министър председател, разгласи преди този момент Борисов. Говорят, че нещо ни били дали – ние им дадохме да ръководят, възмути се водачът на ГЕРБ. Той съобщи, че не чака да има ротация на премиера, само че увери, че няма да е индивидът, който ще събори кабинета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР