Коалицията отиде твърде далеч в своя ляв популизъм и това

...
Коалицията отиде твърде далеч в своя ляв популизъм и това
Коментари Харесай

Николай Василев: Правителството получава пари за ремонт на покрива, а ги харчи за купон

Коалицията отиде прекомерно надалеч в своя ляв популизъм и това е повода за разпада на държавното управление, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", и претендент за министър председател на " ИТН " – Николай Василев.

Според него, актуализациите на бюджета и великодушните разходи не водят страната в вярната икономическа посока.

„ Най-лесното е страна да взема задължения и да ги харчи за каквото й падне, а след това бъдещи ръководещи да се оправят, разяснява Василев във връзка със заложения в актуализацията на бюджета 10-милиарден дълг. “ – разяснява той.

Смятам, че съвсем няма значение дали актуализацията ще мине или не, в ограниченията няма нищо антиинфлационно, уточни Василев.

Според него се приказва на ангро, без да се вършат никакви планове и разбори.

„ Сигурен съм, че парите за нарастване на пенсиите идват единствено от заеми и от Плана за въстановяване. Тоест - получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера. “ - изясни икономистът.

Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на страната е една от главните аргументи Слави да напусне обединението – това не стана поради пари, твърди Василев. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в страната, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР