Коалицията около ДСБ и "Да България" обвини водещите партии ГЕРБ

...
Коалицията около ДСБ и "Да България" обвини водещите партии ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП пазят руския газов монопол

Коалицията към ДСБ и "Да България " упрекна водещите партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия, че "пазят съветския газов монопол ". Според обединението "Демократична България " страната ни "продължава да бъде напълно подвластна от Москва при доставките на природен газ. "

"Когато си толкоз енергийно подвластен, в последна сметка плащаш високи цени. В години, в които страните от Европейски Съюз от ден на ден разнообразяват своите снабдители, и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия не престават услужливо да пазят съветския монопол. Българска социалистическа партия още повече напредна в демагогията, тъй като с едната ръка пази тоталния съветски монопол, а с другата стачкува против високите цени ", подлагат на критика партиите на Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Съюзът напомня решението на Европейската комисия, което дава опция на България да изиска по-ниски цени за доставка на газ от съветския енергиен колос "Газпром ".

Според Европейска комисия България е една от засегнатите страни при доставките на синьо гориво.

"Стокхолмски арбитражен арбитражен съд реши в интерес на полската PGNiG в спор с Газпром и полската компания има право да предоговори дълготрайния контракт на по-ниски цени. Делото стартира през 2015 година Докато решението на Европейска комисия има отношение главно към бъдещото държание на компанията на пазарите в Европейски Съюз, второто демонстрира, че могат да се реализиран действителни резултати в намаляването на цените на съветския газ ", прецизират от "Демократична България ".

Те оферират четири разновидността за опция при доставките на газ - "продаване на количества, внасяни от Газпром на търгове на българския хъб, приоритизиране на взаимния план за терминал за полутечен природен газ сред БЕХ, DEPA и GASTRADE, връзка към нови тръбопроводи, и по-точно към Трансадриатическият газопровод, както и либерализиране на енергийния пазар и допускане на нови различни производители на електрическа енергия на пазарни и конкурентни цени, за да понижим потреблението на природен газ. "

ДСБ и "Да България " настояват, че "Южен поток " или "Турски поток " в действителност резервира монопола на Кремъл.

"Именно в тази посока трябваше да се употребява производството на Европейска комисия против Газпром. Първо да се включим с искане за обезщетение за надплатени суми и по-късно, диалози за понижаване цената на газа за България и компенсиране на въпросните надплатени суми. И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия боязливо избягаха от въпроса, тъй като зависимостите им от Кремъл към този момент не им разрешават да пазят националния интерес ", споделят от "Демократична България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР