Националната предизборна мотообиколка на Демократична България“ започна и пристигна в

...
Националната предизборна мотообиколка на Демократична България“ започна и пристигна в
Коментари Харесай

Хората много ясно ни казват: Искаме ясни правила

Националната предизборна мотообиколка на „ Демократична България “ стартира и дойде в първата си спирка Пазарджик, където дружно с претендентите от листата за региона стартираха срещи с гласоподавателите.

Инициативата, която включва два мотоциклета и микробус, цели да разпространява концепциите на „ Демократична България “ в разнообразни обитаеми места из цялата страна. В Пазарджик вдъхновителят на обиколката Даниел Неделчев беше посрещнат от лидера на листата Антоанета Цонева и Петър Цикалов, номер 10 в листата. Двамата обикалят от няколко дни региона с брандиран кемпер.

„ Цялата ни листа работи интензивно, не сме спрели да обикаляме. Заедно с моторите ще обиколим всички квартали на Пазарджик по още един път и ще се срещнем и ще приказваме с хората “, сподели Цонева при посрещането на мотористите.

Целта на взаимните обиколки ще бъде да се стигне до оптимален брой хора, те да бъдат чути и да се разиска бъдещето на България. А също по този начин и гласоподавателите да чуят от претендентите какви хрумвания имат за развиването на страната.

„ Надеждата, че можем доста повече от живота си, доста повече за нашите деца и нашата татковина, се връща. С всеки минал ден нараства и убеждението, че ерата „ Борисов “ завършва “, съобщи Антоанета Цонева.

„ Разговаряме с хората и те доста добре знаят, че главният проблем е неналичието на правдивост. Те питат за какво няма тъждество пред закона. Тук в Пазарджик, в Сърница, във Велинград, в Панагюрище диалозите стигат до това за какво едни са равни, а други са по-равни пред закона “, сподели още тя.

„ Голямата тематика в диалозите е благосъстоянието на хората. Защо България се намира на дъното на Европейски Съюз по приходи? Защо се случи по този начин, че тръгвайки едновременно с Румъния при едни и същи условия, вложители като „ Тесла “ избират Румъния и заобикалят България? Защо „ Амазон “ и „ Майкрософт “ избират Гърция? Защо огромните вложения не могат да стъпят тук? Големите вложители носят със себе си високи стандарти, нови бизнес модели, ноу-хау “, добави Цонева.

Основен акцент в срещите са положението на дребния, междинния и микро бизнес и опциите за неговото развиване.

“Хората доста ясно ни споделят: “Искаме ясни правила, не желаеме подаяния, не желаеме лепта. Искаме да се развиваме без институциите да идват като бухалки ”. Ако бизнесът диша умерено, в случай че има ясни правила, тогава ще има и по-високи приходи. Това ще се случи, в случай че достъпът до публични поръчки бъде измежду доста междинни, дребни и микропредприятия, а не в другарски кръгове като ”Автомагистрали ”, показа усещанията си Цонева.

По стратегия обиколката на Неделчев и Никола Урдов ще продължи в Пловдив, Стара Загора, Ямбол. На път към Бургас групата ще спре на плажовете на Росенец и Алепу. После отпътува за Варна, а по-късно ще посети Силистра и Русе. Продължава към Лясковец, Габрово, Полски Тръмбеш, Ловеч, Златарица, Горна Оряховица и Велико Търново. Ще приключи с Троян и Ботевград. Финалът на обиколката е в София на 3 юли. По време на срещите си доброволци на „ Демократична България “ ще демонстрират по какъв начин се гласоподава машинно със софтуера за симулация, създаден от “Ти броиш ”.

Видео от събитието вижте тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР