Коалиция вече звучи като невъзможност и по-скоро вече означава събиране

...
Коалиция вече звучи като невъзможност и по-скоро вече означава събиране
Коментари Харесай

Георги Господинов: От празнодумието преди 1989 г. минахме в другата крайност - на кръчмарското говорене, където сме много добри

" Коалиция към този момент звучи като " неспособност " и по-скоро към този момент значи " събиране за нещо друго ". Виждаме миниране, споделят се неща, които след време могат да избухнат. Говорим за " импотентни, дилетанти и шарлатани ". Този жанр може и да се харесва на някои от гласоподавателите, само че той е унищожителен. Основният проблем през последните години е в изчерпването на опцията за диалог. Политически проблем е, че ти казваш нещо, а по-късно ставаш " ухо ", с цел да чуеш какво ще ти отговорят ". Това съобщи писателят Георги Господинов пред БНР. 

" Това не е първата рецесия за българското общество от 20-и век насам. Яворов написа: " Ние сме шепа хора, които живеем под празно небе ". Като че ли тези думи разказват и днешната обстановка. Ще ми се да построим " детската стая на света ", с цел да не кажат на следващия ден синовете и дъщерите ни, че сме се провалили ", сподели още Господинов.  " В Народното събрание чувахме кръчмарско, трапезно говорене на направления, в което сме доста положителни. Интересни сме на лафове. Филолог съм и съм изследвал другата прекаленост - празното говорене преди 1989 година И в двата случая сходни думи не правят работа. Днешното говорене демонстрира една наклонност на мощното фамилиаризиране. Като стартираме, че Слави Трифонов приказва на гостите си на " ти ", както и ние се обръщаме с " баце ", " водача " и така нататък, само че разбираме за кого става дума ", разяснява писателят. 

" Силната фигура води към различен режим. Излизането с юмрука на Румен Радев беше проблематично. Последно съм бил на площада през 2013 година През 2020 година би трябвало да се замислим, дали не се заложи бомба. Няма по какъв начин да пропуснем и прословутото изявление за Крим. Не може назначен от теб длъжностен министър председател по-късно да споделя, че не можел да назова експанзията в Украйна " война ". Това е нещо, което не одобрявам, както и мощната ръка. Президентът би трябвало да събира, да сплотява. Румен Радев сгреши и с тона си към партиите по време на диалозите за сформиране на държавно управление. Не може да се обърнеш към тях с " аз в този момент ще ви... кажа някои работи ", добави Георги Господинов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР