Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна“, заяви в интервю за

...
Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна“, заяви в интервю за
Коментари Харесай

Коалиция с ГЕРБ е невъзможна, ще подкрепим Слави Трифонов

„ Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна “, съобщи в изявление за Българска национална телевизия през днешния ден ръководителят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Сега в Народното събрание влязоха други партии и сме повече. Може и да се съберем по политики “, уточни тя.

„ Слави Трифонов, в случай че предложи кабинет, когато пристигна мандат при него, и му е нужна нашата поддръжка, ние ще дадем своите гласове и поддръжка за политики, които може да прави този кабинет, без несъмнено да се натрапваме, споделяме: в случай че е нужна нашата поддръжка, ще я имате “, каза Нинова.

" Изборният резултат е тежка загуба за нас, само че сме в ситуация  на политическа мощ, без която не може да се сформира държавно управление ", подчерта тя.

" Ние сме основен фактор за бъдещото ръководство, каза Нинова и добави: " Но по-важни са политиките ". " Ние водим 4 години борба с този модел, само че бяхме сами, в този момент сме повече партии в Народното събрание, които сме срещу това ръководство. Може да се съберем по политики ", посочи тя.

Нинова категорично съобщи: " Ако Слави предложи кабинет и му е нужна нашата поддръжка по политиките на този кабинет, ще я получи. Протестните партии се обявиха против този модел на ръководство и в случай че сме кардинални, би трябвало да ни направи обединяване против този модел, без да се натрапваме ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Хаджигенов е прав, че без нашите гласове държавно управление на може да се сформира “, сподели тя в отговор на изказванието на съпредседателят на „ Изправи се! Мутри вън “.

" Могат да се вършат всевъзможни провокации, само че в случай че сме кардинални, би трябвало да се направи обединяване на партии, които преди и в този момент са проявявали непоносимост ", счита Нинова. По думите й моделът " Борисов " не е погубен, а единствено е разтърсен.

„ Протестните партии се обявиха за борба с досегашния модел на ръководство.Би трябвало да се направи обеднения на партии и обединения, които са против настоящето ръководство “, сподели още Нинова.

„ Досега сме съпротива на Борисов и ще останем такава “, изрично е тя.

Според нея   нови избори ще върнат Борисов на власт. И се стимулира - всичко е в негови ръце към момента, той задълбочава окопаването си във властта на всички равнища. Борисов продължава да държи този модел, който е проникнал във всички институции.

При нови избори - страната ще загуби още два месеца безвремие, смята Нинова, която е безапелационна, че   дватата месеца на длъжностен кабинет са незадоволително време за разграждане на този модел.

Нинова не скри, че БСП е направила неточности в държанието си, за които е била осъдена от гласоподавателя. Една от тях е, че парламентарната група на левицата не напуща Народното събрание по време на митингите, въпреки че нейни членове са били непрестанно на тях. 

" Обществото ни раздели на досегашни партии и нас ни причисли към статуквото, и външни партии. Ние стояхме в залата, с цел да прокараме, с цел да се борим за Изборния кодекс ", обясни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че преди и по време на акцията партийни хора и всякакви говорители и анализатори са внушавали и не престават да внушават, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се договорили.

" Че аз и Борисов сме си стиснали ръцете, че ще вършим коалиция. Тези неща не би трябвало да се не помнят и аз запитвам къде са тези хора в този момент? Поканете ги да кажат, за какво лъгаха. Аз знам за какво - с цел да лишават от алтернативността на Българска социалистическа партия ", добави още Нинова. 

Тя акцентира, че коалиция с ГЕРБ е 100 % невъзможна. " Четири години се борим на два фронта - и против ГЕРБ, и против неговите проводници вътре в партията ни. Четири години не стопират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ ", призна водачът на левицата. Това няма да се случи, безапелационна е Нинова. 

" Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана – този модел е единствено разтърсен ", добави тя.

„ Има доста аргументи за тежкия ни избирателен резултат. Мисля, че бяхме единствената партия, която излезе с ясна стратегия и съответен проект за първите 100 дни. Политическата еднаквост не е огромният проблем на Българска социалистическа партия. А за какво макар четиригодишните ни старания хората ни одобриха за част от системността. Това е огромният въпрос “, безапелационна бе Нинова.

Тя сподели, че в нощта на изборите първата й реакция е била да подаде оставка. " В нощта на изборите доста хора ми се обадиха и ме посъветваха да не избързвам, да премисля обстановката ", изясни водачът на Българска социалистическа партия. Според нея   оставката й в този миг би била унищожителна за партията.

" Оставка на ръководител на Българска социалистическа партия в този момент значи три месеца ние да вършим процедура за директен избор, а тези три месеца са извънредно значими и основни за България. Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече ", сподели лидерката на Българска социалистическа партия.

" Не е времето да се хвърлим във вътрешно партийни борби. Ще бъдем несъответстващи на обстановката в страната, а може да се стигне и до предварителни избори, а по какъв начин ще ги вършим без управление. Това ще бъде разсипващо за Българска социалистическа партия, тъй като в този момент сме основен фактор в съставянето на предстоящ кабинет “, съобщи Нинова, която добави, че не е афектирана на Крум Зарков и Янаки Стоилов, които желаеха оставката й.

„ Причината е, че ще загубим още няколко месеци безвремие, в което ГЕРБ ще продължи да осъществя модела, против който се борим. Дори и длъжностен кабинет не може да разгради този им модел за няколко месеца “, разясни Нинова.

" Искам да чуя мненията на структурите на партията, на управителните места и на членовете. Бих желала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е задачата на тези срещи, изясни Корнелия Нинова по отношение на срещите, които от левицата стартират през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР