Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на

...
Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на
Коментари Харесай

Митов: Не сме сключвали коалиционно споразумение с ИТН

Коалиция може да се сътвори, когато има някаква основа, на която да се сътвори. Не сме сключвали съдружно съглашение с „ Има подобен народ”.

Това сподели националният представител от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Очевидно, откакто част от ръководещото болшинство напусна ръководещата коалиция, тази част сега е решена да смъкна правителството”, съобщи Митов.

Според него в това няма нищо учудващо, тъй като „ нормално по този начин се случва, когато едно държавно управление не се справя”.

„ Това се е случвало неведнъж в историята на демокрациите и ще продължава да се случва. Не виждам какво ги учудва тези хора”, сподели Митов.

По отношение на желаната на оставка на ръководителя на Народното събрание, депутатът от ГЕРБ съобщи: „ Господин Минчев, колкото и да ми е приветлив, през вчерашния ден не направи това, което трябваше да направи един ръководител на Народното събрание”.

По думите на Митов е явно, че в един миг Никола Минчев е бил подложен пред избора дали да извършва повелята на министър-председателя, или да работи съгласно правилника на Народното събрание. „ И той избра да работи съгласно волята на министър-председателя, което не му е работата”, съобщи Митов.

Той сподели, че не знае какви са предложенията за нов ръководител и че това следва да бъде преценено на по-късен стадий, когато стане ясно кои са кандидатурите.

Тепърва ще се развива сюжетът, обвързван с диалозите за вота на съмнение, сподели още Даниел Митов.

В сряда ГЕРБ организира диалози по тематиката в търсене на съдействие с парламентарно показаните партии. Разговори бяха извършени с Движение за права и свободи, „ Възраждане”, Демократична България и Има Такъв Народ.

На въпрос дали е имало диалог с Българска социалистическа партия, Митов отговори: „ Има си изпратени предложения до парламентарните групи във връзка с вота, те ще се проведат по метода, по който се организират сходен вид съвещания, тъй че сега, в който се организира срещата, вие ще разберете”.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР