Княз Кирил, второродният син на експремиера Симеон Сакскобургготски, даде пространно

...
Княз Кирил, второродният син на експремиера Симеон Сакскобургготски, даде пространно
Коментари Харесай

Княз Кирил: Правителството на баща ми беше добро, защото не страдаше от зависимости

Княз Кирил, второродният наследник на експремиера Симеон Сакскобургготски, даде просторно изявление за Българска национална телевизия - както за политическата роля на татко си при започване на новото хилядолетие у нас, по този начин и за настоящата си визия за ситуацията в България. Изповедта, обхващаща даже детските му години, бе изтръгната не от някой от опитните журналисти на публичната медия, а от някогашната баскетболистка и риалити звезда - брачната половинка на зевзека Андрей Арнаудов Емануела Толева. 

" Израснах в къща, която носеше доста от българския дух, кухнята, която ядяхме, беше българска, по стените имаше български картини, езикът, който се говореше вкъщи, беше български, само че въпреки всичко в Испания с детегледачка германка. Докато растях, доближените на моя татко говореха най-вече испански.

У дома си говорехме също и на испански или на немски, а с приятелите от френския колеж, в който и моят татко също е учил – на френски. Прекарвахме ваканциите си най-вече отвън Испания. Често в Португалия, където живееше моята баба Царица Йоана. И по този начин, аз не получих типичното испанско образование ", разкава той на чист британски език пред разчувстваната Толева. 

Негово височество признава, че приказва български, само че напълно малко. Образованието пък е било главният приоритет за него в фамилията. 

" Веднага щом приключих френския колеж, отпътувах да изучавам в университет в Съединени американски щати, по тази причина и първата ми работа беше в Ню Йорк, след което компанията, за която работех, ме реалокира в Лондон. И по този начин се озовах тук, мислейки си, че ще поработя тук 2-3 години, а се оказаха към този момент 30. Първата ми работа беше на Уолстрийт. Това беше напълно първото ми сходно прекарване, облечен в костюм, започвайки кариерата си… Все още помня първия си ден на работа ", споделя още княз Кирил Преславски. 

От думите му излиза наяве, че разлика от доста български деца, неговите ранни години са били обезпечени и наситени и с доста спортни тренировки, и с опция да се допре до високото изкуство. 

На въпроса за какво не е траял да се занимава с политика, след късия интервал, в който бе консултант по икономическите въпроси на президента Петър Стоянов, Кирил Сакскобургготски оговаря, че да следи въвеждането на доста от разпоредбите на прехода в зората на демокрацията в България му е донесло позитивен опит.

" Периодът самичък по себе си беше отлично време да се включа. Когато моят татко пое държавното управление, стана ясно, че няма да работим дружно, това беше негово решение, което аз считам за вярно. Например, както президентът Тръмп и щерка му, която му оказва помощ. Това като че ли не беше верният метод и през днешния ден, към момента мисля по този начин. Отделно от това, политиката не е моето предопределение. Бих го правил от академична позиция, от алтруистична позиция, само че не и като специалност. Това беше прекрасен опит за мен, само че постоянно съм знаел, че е нещо краткотрайно. Предпочитам да се концентрирам върху работата в моята сфера и другите си ползи ", прибавя той. 

А в ретроспекция дали утвърждава ръководството на татко си като министър председател в България сред 2001 и 2005 година, синът му отвръща, че този мандат е имал и дефекти. 

" Правителството, ръководено от татко ми, не обслужваше избрани непознати условия и нямаше наложени рестрикции и ограничавания, не беше част от машина, задвижвана от към този момент съществуващи партии и политици.

Той пристигна с нови хрумвания, група от свежи, нови хора, глътка пресен въздух, екип от огромни експерти, които се захванаха за работа с капацитет за напредък. Това е позитивната страна на ръководството ", твърди князът. 

Икономистът декларира, че е " за " скоростното приемане на България в Еврозоната и прави прогнози, че рецесия като международната от 2008-2009 година не се задава. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР