Княгиня Мириам Търновска е сред малкото членове на кралски семейства,

...
Княгиня Мириам Търновска е сред малкото членове на кралски семейства,
Коментари Харесай

Странната княгиня, чийто син ще наследи българската корона

Княгиня Мириам Търновска е измежду дребното членове на кралски фамилии, които са поели по необикновен път - да работят нещо общоприетоо, до момента в който държат самоличността си в загадка, написа в. „ Инсайдър “. Преводът е на сътрудниците от " Монитор ".

Кариера

Мириам е дизайнер на бижута, а нейните клиенти, които си купуват от нея тиари по 5600 $, нямат никаква визия, че тя е член на българското царско семейство посредством брака си с починалия княз Кардам, който бе правоприемник на трона. Мириам бе дизайнер на бижута и гемолог (експерт по скъпоценни камъни – б. р.) дълго време, преди да стане снаха на цар Симеон II.

Когато тя стартира своя бранд „ MdeU “ през 2014 година, тя употребява своето моминско фамилно име – Де Унгрия, вместо купата си, с цел да я популяризира. Брандът на Мириам е прочут с разнообразието си от предмети, в това число тиари. Има дизайн, наименуван „ Тиара с рози “, който коства $3200 (€2750) и може да се извърши от сребро, розово злато или родий.

А „ Тиарата с детелини “ на стойност $5664 (€ 4775) е дизайн с четирилистни детелини, който е известен измежду младоженките. По-рано Мириам съобщи пред „ Инсайдър “, че не е евентуално клиентите й да знаят за нейния кралски статут. Тя посочи: „ Хората ме знаят като Мириам де Унгрия “.

Синя кръв

Останалите кралски особи, упоменати в публикацията на „ Инсайдър “, са гръцкият и датски принц Николаос, който работел под подправено име за „ Фокс Нюз “, нигерийският принц Кунле - началник на телевизия, потомъкът на съветското императорско семейство княз Ростислав Романов, който се изявява като художник, актрисата Софи Уинкълман, брачна половинка на лорд Фредерик Уиндзор, който племенник на кралица Елизабет II и английският комедиант Наз Османоглу, който е от рода на султаните на Осоманаската империя.

Съдба

Мириам де Унгрия и Лопес родена на 2 септември 1963 година Родителите ѝ – Мария дел Кармен Лопес и Олеага и Бернардо де Унгрия и Гоибуру, са с баски генезис.

Мириам е единственото момиче в фамилията, като има още шест братя. Учила първо в родния й град,, по-късно е траяла образованието си в Лондон. По-късно Мириам приключва история на изкуствата, като върви на спомагателни курсове и специализира гемология. Така стартира да работи в бижутерийния бизнес.

Мириам среща бъдещия си брачен партньор – първородния наследник на цар Симеон II Кардам Сакскобургготски в дискотека в Мадрид. Сключват брака на през 1996г. На 15 август 2008 година, княз Кардам и Мириам Унгрия претърпяват тежка автомобилна злополука наоколо до Мадрид.

Князът получава тежки контузии и е в кома съвсем седем години. Почина на 7 април 2015 година Съгласно Търновската конституция, в този момент първородният наследник на Кардам и Мириам – Борис, е правоприемник на българския престол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР