Княгиня Калина Сакскобургготска ще се установи завинаги в България, стана

...
Княгиня Калина Сакскобургготска ще се установи завинаги в България, стана
Коментари Харесай

Княгиня Калина се завръща завинаги

Княгиня Калина Сакскобургготска ще се откри вечно в България, стана ясно на рождения ден на дъщерята на Симеон, който бе на 19 януари.

" След повече от 10 години живот в Мароко фамилията ми се открива да живее в България ", споделя княгинята на околните си.

Тя, брачният партньор й Китин Муньос и синът й Симеон Хасан, който е роден в България и кръстен у нас, имат българско поданство и приказват български.

" Обичам България и се усещам българка, тук ми е доста добре ", безапелационна е Калина. Тя и фамилията й изкарали рождения ден с голяма торта, а пожеланието, което си отправила Калина, било най-накрая да успее да стартира работа по музея на Третото българско царство.

" Сега, откакто завършиха делата по отношение на парцелите ни, се надявам да стартира да работя и по това ", споделя Калина.

Царската щерка и брачният партньор й работят също и по документална поредност за българското културно завещание дружно с Българска национална телевизия и UNESCO.

Калина и Китин предходната година отпразнуваха 20-годишнината от сватбата си още веднъж у нас, напомня " България Днес ".

Единственото момиче на Симеон Сакскобургготски впечатлява с ексцентрична визия и с блестяща физическа форма.

Най-малката от петте деца, Калина избира за собствен сателит в живота пътешественика и някогашен първокласен офицер от испанската войска Китин Муньос, който е с 15 години по-възрастен от нея. Сватбата им в България стана в наличието на 500 защити посетители през 2002.

Калина, пленена от българските носии, си поръча сватбената рокля при български дизайнер в стилистиката на фолклорните дрехи, а след това я подари на Националния исторически музей. Четири години след сватбата Калина и Китин избраха Царска Бистрица да разгласят, че чакат бебе. И взеха решение наследникът им да се роди в България - на 34 години Калина даде живот на Симеон Хасан, кръстен на дядо си и на краля на Мароко.

" Калина е прелестен човек! Много е добра ", признава мореплавателят. Той споделя, че когато са били в родния му град в Мароко Сиди Инфи, княгинята общувала непрестанно с локалните хора. " Калина е съпричастна към ориста на другите, по тази причина толкоз я обичам ", безапелационен е царският шурей.

Именно поради любознанието й двамата непрекъснато обикалят пазарите в Боровец и покрайнините за ръчни плетива и носии, които Калина обожавала.

Царската щерка е най-малкото от петте деца на Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита и фаворитка на татко си. Испанските медии разказват Калина като бунтарка и авантюристка. Батковците не се сърдят за особеното внимание към Калина. Тя е фаворитка поради неспокойния си и избухлив манталитет. Отстоява концепциите си, следва правилата си. От години царската щерка се прехласва по националните ни носии, даже на 50-ата годишнина, която чества у нас, си направи фотосесия в облекла с национални претекстове. Калина знае и повече от пет български хора, които извършва ослепително. Прехласва се и по танците по жарава, призна преди време брачният партньор й. " Калина е влюбена в нестинарските танци и се захвана да ги разпространява ", призна Китин в едно от последните си испански изявленията. Княгинята е приключила френски колеж в Мадрид, учила е и история на изкуството в Лондон. Девизът й е: " Светът има потребност от повече красиви мигове ". Така изяснява за какво се е отдала на изкуството.

" Не ми е мъчително за Испания. Обичам си България ", споделя Калина на занимателна комбинация от британски, испански и много порядъчен български. Тя е научила и сина си - Симеонсито, както галено го назовава, на български език. Момченцето учи у нас в американско учебно заведение. " От грижа за дребния нямам доста време за други занимания, само че когато намеря, върша сладки за татко ми. Той е огромната ми уязвимост. Понякога хващам, че съвсем прочитам мислите му. Знам какво желае още преди да го е изрекъл на глас. Невероятно чувство ", споделя за връзката със Симеон Сакскобургготски щерка му Калина в последното си изявление пред испанската преса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР