КНСБ стартира национално проучване за нарушения на трудовите права в

...
КНСБ стартира национално проучване за нарушения на трудовите права в
Коментари Харесай

КНСБ стартира проучване за нарушения на трудовите права в България

КНСБ започва национално изследване за нарушавания на трудовите права в България. За тази цел конфедерацията построи онлайн платформа , посредством която по едно и също време ще се реализират мониторинг на нарушаванията и самостоятелно консултиране на служащите, оповестиха от КНСБ .

Допитването е под формата на анкета, която включва разпознатите досега най-чести нарушавания на трудовите права в България и ще разреши непрекъснато наблюдаване на проблемите на работното място. След попълването ѝ служащите и чиновниците ще получават автоматизирано правна консултация от платформата по посочените от тях нарушавания.

С националното допитване КНСБ ще изследва действителното положение на трудовите права, изследвайки нарушавания в следните области:

· Заплащане на труда;

· Работно време и почивки;

· Отпуски;

· Прекратяване на трудовото правоотношение;

· Започване на работа;

· Здравословни и безвредни условия на труд (ЗБУТ) и хигиена на труда;

· Социално осигуряване;

· Колективно трудово договаряне (КТД);

· Спазване на синдикални права. Част от мониторинга на нарушаванията е и опцията за следене в действително време на резултатите .

Първият стадий от изследването ще продължи до 7 април тази година, след което КНСБ ще оповести систематизираните резултати посредством своя Годишен отчет за нарушавания на права, свързани с практикуване правото на труд в България.

Освен самостоятелни съвещания на база посочените нарушавания в анкетата, служащите и чиновниците могат да получат отговори на въпроси, свързани с трудовите права, и посредством вграден чатбот в уеб страницата на КНСБ. Тази онлайн консултация също е безвъзмездна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР