КНСБ предлага вместо минимална работна заплата работодателите да започнат да

...
КНСБ предлага вместо минимална работна заплата работодателите да започнат да
Коментари Харесай

КНСБ иска заплата за издръжка от 1700 лева

КНСБ предлага вместо минимална работна заплата работодателите да стартират да се преценяват с по този начин наречената заплата за прехрана, която включва с изключение на разноските за храна и прехрана, и тези за отмора и свободно време. По данни от септември предходната година заплатата за прехрана на един човек би трябвало да бъде 1700 лв..
Статистиката на Национален осигурителен институт обаче демонстрира, че едвам 30% от българите получават такава заплата, до момента в който 70 на 100 от работещите вземат доста по-малко от 1 700 лв. на месец.
Заплатата за прехрана се дефинира въз основа на това какъв брой пари са ни нужни за храна, прехрана, свободно време и отмора. Тя е изчислена по този начин, че да купуваме не облекла втора ръка, а нови.
" Минималната работна заплата би трябвало по този начин да нараства, че до 2027 година да доближи 80% % от заплата за прехрана. Тогава ще приказваме, че ще се ограничи бедността и ниско платените служащи ", разяснява Виолета Иванова от КНСБ. Заплатата за прехрана незабавно регистрира повишаването на живота, само че 70% от работещите у нас взимат по-малко от нея.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР