КНСБ организира протеста си под прозорците на Министерския съвет. Протестиращите

...
КНСБ организира протеста си под прозорците на Министерския съвет. Протестиращите
Коментари Харесай

Протестът на КНБС поиска по-високи заплати

КНСБ провежда митинга си под прозорците на Министерския съвет. Протестиращите се оповестиха за по-високи приходи в редица браншове и обявиха, че няма да поддържат бюджета. Ръководството на " Подкрепа " отхвърли от присъединяване в митинга. Протестът на КНБС изиска по-високи заплати, само че и нещо доста значимо - работодателите да зачитат правата на служащите.

Напрежение има в тези браншове, където заплатите са под 1000 лв.. Затова на митинг излязоха миньори, пожарникари, медицински сестри, пощальони. По-високи заплати - това желаеха служащите от цялата страна, които се събраха тук на митинг. Те се оповестиха за най-малко 100 лв. нарастване на възнаграждението на всеки български служащ и срещу премахването на клас прослужено време. поради зачестилите нарушавания на правата на работещите - протестиращите желаеха и криминализиране на тези нарушавания. От КНСБ считат, че е нужна промяна в Кодекса на труда, тъй че да се вкара ред във образуването на заплатите.

 Социалният министър е срещу повдигането на заплатите Социалният министър е срещу повдигането на заплатите "на калпак "
Социалният министър не е склонен нарастването на възнагражденията в бюджетната сфера да бъде "на калпак ". Това стана ясно от думите на Бисер Петков в...

Миньори, пожарникари, медициснки сестри, чиновници в администрацията, служащи от цялата страна се събраха, с цел да кажат на всеослушание, че мъчно се живее с приходите, които получават. И потеглиха на шествие.

Протестиращите настояха за най-малко 100 лв. нарастване на заплатата на всеки български служащ.

Протестиращ: Не може в целия свят да вземат естествени заплати, а ние да получаваме трошички. Асен Божков: 1000 лв. получавам - оскъдни, 500 евро. Сениха Тодорова: С 520 лв. живее ли се? След като от първи януари минималната работна заплата става 510. За една здравна сестра толкоз доста ли сапарите? Иван Луков: Ще ни докарат до самун и вода. Ние сме миньори и работиме по 30 години в рудниците и сме постоянно без пари. Пламен Калинков: Икономиии, икономии и отново икономии - по този начин се живее. Анатоли Иванов: Извънредния труд - той се компенсира с почивки, не се заплаща.
Протестиращите настояха приходите у нас да догонят европейските и то скоро. Според тях всеки млад висшист би трябвало да започва с най-малко 700 лв. заплащане, с цел да не избяга в чужбина. Поискаха обикновено възнаграждение на изключителния и нощен труд, както и въвеждането на необлагаем приход.

Пламен Димитров - президент на КНСБ: Никой няма да допусне - това споделят хората - пипането на каквито и да било придобивки - и на доплащането за професионален опит, и на болничните и на всички други, които някой се пробва по един или различен метод да ореже.
Делегация от протестиращи внесе в министерския съвет декларация с претенции. Вътре ги посрещна министъра на труда и обществената политика.

Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Аз не мисля, че по подобен метод на калпак би трябвало да се усилват заплатите. Отново споделям - приказваме за приблизително нарастване - не мога да настоявам за всички браншове. Правителството прави вероятното посредством инструмента, който има, а точно минималната работна заплата да спомага за увеличение на приходите. Пламен Димитров - президент на КНСБ: Каквото са дали, дали. От тука нататъка би трябвало да ни дадат още.
Протестиращите са получили уверението, че незабавно щом се върне в България министър-председателят Борисов, дружно с финансовия министър ще се срещнат с управлението на КНСБ, с цел да обсъдят настояванията на синдидатите бранш по бранш.

 КНСБ ще се срещне с Борисов и Горанов, с цел да обсъдят настояванията на синдикатите КНСБ ще се срещне с Борисов и Горанов, с цел да обсъдят настояванията на синдикатите
Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управлението на КНСБ ще се срещнат незабавно след връщането на премиера...

Другата синдикална организация Подкрепа не пристигна на митинга.

Протестиращите са получили уверението, че Бойко Борисов и финансовият министър ще се срещнат с управлението на КНСБ, с цел да обсъдят условията на синдиката бранш по бранш.
 Работници излязоха на митинг с искане за по-достойно възнаграждение (СНИМКИ) Работници излязоха на митинг с искане за по-достойно възнаграждение (СНИМКИ)
Протест на КНСБ за по-високи приходи. От синдиката оповестиха, че няма да поддържат бюджета, тъй като желаят по-високи заплати в редица браншове. Ръководствот...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР