КНР потвърди, че отговорът на евентуално посещение на председателя на

...
КНР потвърди, че отговорът на евентуално посещение на председателя на
Коментари Харесай

Застаряваща либералка постави САЩ и Китай на ръба на война

КНР удостовери, че отговорът на вероятно посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати в Тайван ще бъде боен. На собствен ред Пентагонът даде обещание да усили наличието си в Южнокитайско море, само че като цяло военните схващат, че са въвлечени в провокация и се опълчват на визитата. Защо 82-годишна калифорнийка изправя две нуклеарни сили на ръба на война?

„ Ако американската страна продължи да работи по собствен метод, китайската войска няма да седи със скръстени ръце и ще предприеме всички ограничения, с цел да спре външната интервенция и сепаратистките опити за обособяване на Тайван. "

Това е формалната реакция на китайското министерство на защитата на желанието на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати (т.е. третият чиновник в формалната подчиненост на държавата) да посети Тайван, който Вашингтон законно признава за част от Китай, само че на процедура не е подготвен да остави този остров в областта на въздействие на Пекин, при каквито и да било условия.

Тук не е индикативен внезапният звук (в връзките си с американците китайците от дълго време са изоставили „ ориенталската вежливост “, преминавайки към дипломатическата тактичност на „ вълчият-войн “, а фактът, че това се споделя от представителя не на външното министерство, а на военното ведомство - Тан Кефей.

По-рано Financial Times, базирайки се на свои източници, написа, че Пекин е предизвестил Вашингтон за вероятен боен отговор " на четири очи ". Сега опасността е публично доказана и наподобява е оповестена обществено със известието „ тогава не казвайте, че не сте ни предизвестили “.

Съобщението беше чуто в Белия дом. Сега президентската администрация разубеждава Пелоси от провокативното начинание. Тя се смее - Байдън се опасява, че китайците ще смъкват моя аероплан.

Между другото, това в действителност не може да се изключи.

Най-очевидният отговор на НОАК (Народноосвободителната войска на Китай) е да затвори небето над Тайван. Тоест публично предизвестие, че летящите към острова самолети ще бъдат свалени.

В този случай Вашингтон ще се сложи в доста мъчно състояние и залозите ще се усилят до възможното експлоадиране на Трета международна война. Това няма да се хареса и на тайванците и преди всичко на тайванския бизнес, който ще бъде затворен на острова.

Ето за какво тази опасност към момента не е изпълнена: управлението на ККП откровено се надява, че блудният остров ще се върне в родното си пристанище по добър метод и ще се слее с КНР съгласно правилото на Хонконг „ една страна, две системи. "

И в този момент, на фона на доста войнствени изказвания, Пекин и Тайпе организират събития за културен и туристически продан - те просто пропуснаха ученията за една седмица, по време на които тайванските сили за самозащита упражняваха отбиване на десанта. Мирният живот е в разгара си в навечерието на войната.

Вторият отговор е началото на огромни военни учения към острова и блокиране на корабоплаването от китайския флот. Ако се проточи, цялата районна стопанска система ще изпадне в потрес.

И най-после, има и трети вид, най-радикален: да се стартира специфична военна интервенция в непредсказуем мащаб, вследствие на която да бъде подложен самоуверен завършек на историята на тайванския фракционизъм.

Това ще се усети от цялата международна стопанска система, защото Тайван е значим снабдител на микроелектроника и полупроводници. Косвено ще засегне и Русия, макар обстоятелството, че управляващите на острова, по искане на Съединени американски щати, се причислиха към някои от глобите.

Дори в Китай не всички ще бъдат щастливи - те възнамеряваха да употребяват тайванската стопанска система, като гъска, която снася златни яйца (или, в тази ситуация на острова, полупроводници).

Подобен предапокалиптичен сюжет се разисква в международните медии най-малко от март, виждайки желанието на Пекин да организира лична специфична интервенция под прикритието на съветската. Но този сюжет към този момент надвиши лъскавите заглавия и вестникарските спекулации.

Например в отчет от юли на японското министерство на защитата вероятността от нахлуване на НОАК против Тайван се прави оценка като „ извънредно висока “.

Спикерката Пелоси поема подобен забележителен риск, тъй като тя си е Пелоси. Корава, упорита, напориста, харизматична, нарцистична 82-годишна дама, която мисли на първо място за това по какъв начин ще наподобява на идните есенни избори. И колкото повече Белият дом се забърква с нея, толкоз по-добре за Пелоси.

Президентът Байдън е толкоз неизвестен, че солидарността с него е токсична и обществен спор, в който можете да застанете в позата на безстрашна жена, е това, което политическата тактика диктува.

По същия метод Пелоси е в спор с Белия дом и Държавния департамент по съветския въпрос - тя упорства Руската федерация да бъде включена в листата на страните, спонсориращи тероризма. Със сигурност това ще е последната граница в дипломатическите връзки сред Русия и Съединени американски щати - спирането им е съвсем неизбежно, защото включването в листата ще бъде последвано от отнемане от имунитет на съветските дипломати, с цел да бъдат съдени по исковете на " жертви " на тероризма “.

Това в никакъв случай не се е случвало и в връзките сред нуклеарните сили въобще не би трябвало да се случва, само че на Пелоси не й пука - тя се показва за подобен водач, какъвто липсва на Съединени американски щати, с цел да победят Руската федерация и да спасят президента на Украйна (тя не постоянно съумява да произнесе фамилното име „ Зеленски “ от първия път).

С други думи, има известна изгода за Пелоси от ястребовите офанзиви и събитията в Тайван. И към този момент не е налична за никого, в това число за тайванците. Всички останали получават единствено риска от макроикономически потрес и боен спор сред двете нуклеарни сили.

И даже спорът да не стане боен и да не излезе от стопански крайбрежия, прокси война на два фронта - против Русия от ръцете на Украйна и против Китай от ръцете на тайванците - стопанската система на Съединени американски щати няма да дръпне, в този момент просто не е в това положение.

Затова, в случай че някой е търсил отговор на въпроса дали в управлението на Съединени американски щати има по-лоши хора от недееспособния Байдън и истерично идеологизирания началник на Държавния департамент Блинкен, то това е тъкмо Пелоси.

Въпреки че се случи, че доста положителни неща бяха написани за нея в съветските медии - в тези дни, когато тя към момента измъчваше президента Джордж Буш като същинска валкирия.

За настъпателност и апаратен цинизъм председателката от време на време е упреквана даже в лоялните към демократите медии, само че в по-голямата си част Пелоси е неприкосновена фигура за либералите - като жена и дълготраен бранител на всички и всевъзможни малцинства със същата тактичност на безочливост.

Вярно, на още по-левия фланг на демократите Пелоси към момента не е харесвана - като прекомерно буржоазна личност с панталони, само че в този момент не приказваме за американската левица, а за това, че в името на предизборната акция, третият човек в Съединените щати пое внезапно надясно - по-близо до републиканците и от тези маневри може да занули планетата.

Вероятно си мисли, че управлява обстановката, само че в действителност тя се управлява от напълно различен човек - другаря ръководител Си Дзинпин. Никой не може да му влезе в главата и да му каже какво решение ще вземе.

По-точно какъв брой дълго е подготвен да чака, тъй като, назначавайки се за трети измежду великите водачи на КНР (Мао и Дън Сяопин) и решавайки да се кандидатира за трети мандат макар 40-годишната традиция на ръководство на страната, той несъмнено желае най-сетне да сплоти тази страна - това е един от пътищата му към историята.

Човек обаче може да си показа какво споделят съветниците на Си, в това число гълъби и ястреби. Първите припомнят за икономическия потрес, жертвите и интернационалния имидж.

Фактът, че откакто сте почнали специфична интервенция, ще бъде мъчно да я завършите и да не я доведете до края, без значение какво коства. И че мирното обединяване е изцяло допустимо – и не е надалеч.

Не е смешка, даже партията Гуоминдан, която води Тайван в друго пристанище след загубата на гражданската война, в този момент е за обединяване с КНР и няма да стои в съпротива вечно.

„ Ястребите “ несъмнено упорстват, че спецоперацията по този начин или другояче е неизбежна – американците няма да позволен спокойно обединяване.

Но съгласно тях, би трябвало да стартира в този момент, когато Западът е отслабен от спора с Русия и към момента не е доставил на острова оръжията, които желае да достави през идващите няколко години (Конгресът, управителен от Пелоси, одобри съответната стратегия за общо 100 милиона $ преди няколко дни).

Как ще се развие в последна сметка, следва да разберем скоро - визитата на Пелоси е планувано за началото на август. И Съединените щати, сякаш, се готвят за всеки сюжет, в това число най-лошия - през оставащото време Пентагонът (те, апропо, също се оповестиха срещу визитата на Пелоси) дава обещание внезапно да усили военното си наличие в района на Южнокитайско море - пълноценна войска ще пази спикерката Пелоси.

Можете да разчитате на мъдростта на китайците, само че не и на здравия разсъдък на американците. Фактът, че те са подготвени да доведат планетата до ръба, стига личната им горделивост да не пострада, Русия знае от личен опит.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР