Книгата на Николай Антонов-Таланта По виража ще бъде представена през

...
Книгата на Николай Антонов-Таланта По виража ще бъде представена през
Коментари Харесай

Представят книгата за живота на Николай Антонов-Таланта в родния му Разград

Книгата на Николай Антонов-Таланта „ По виража ” ще бъде показана през идната седмица в Разград, заяви пресаташето на общината Радка Минчева.

Презентацията на изданието в родния град на спортиста е на 17 октомври от 17:00 часа в Художествената изложба „ Проф. Илия Петров ”.

Творбата, в която някогашният лекоатлет дружно с журналиста Иван Нанков споделя за живота си, излезе от щемпел през септември. Премиерата й беше в София. Очаква се на събитието в Разград да участват представители на Българската федерация по лека атлетика, която дружно с Община Разград и спортните деятели Янко Братанов и Николай Николов поддържаха издаването на книгата.

Двамата съавтори ще показват книгата, ще дават отговор на въпроси на читатели и фенове на леката атлетика, ще раздават и подписи, уточни за Българска телеграфна агенция Минчева.

В историята на българската, а и на международната лека атлетика, разградчанинът Николай Антонов остава със съществени достижения. Той е международен първенец на 200 м. тичане в зала през 1991 година, европейски първенец на 200 м. в зала през 1992 година, нееднократен медалист от интернационалните шампионати и шампионати. Антонов има 13 републикански върха на 200 м. навън и в зала, част от достиженията му на национално равнище не са надминати и до през днешния ден. Освен с прозвището „ Таланта ” е прочут и като „ Най-бързия бял мъж на планетата ”, защото във времето, в което се е състезавал, съществени съперници на пистата са му били чернокожи състезатели, а постоянно той е финиширал и преди тях.

Освен за върховите достижения на Николай Антонов, книгата „ По виража ” споделя и за компликациите, които е преодолявал и с които се бори и до през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР