Книгата на Джордж Самюел Класън Най-богатият човек във Вавилон“ е

...
Книгата на Джордж Самюел Класън Най-богатият човек във Вавилон“ е
Коментари Харесай

7-те правила на най-богатия човек във Вавилон

Книгата на Джордж Самюел Класън „ Най-богатият човек във Вавилон “ е също толкоз настояща през днешния ден, колкото и през 1926 година, когато е оповестена. Това несъмнено е класика на персоналните финанси.

Книгата разказва по какъв начин практическото ръководство на парите и уроците за създаване на благосъстояние са били употребявани от Аркад, който имал непретенциозно минало като наследник на търговец, само че израснал до най-богатия човек в античния град Вавилон. Аркад реализира този героизъм, оповавайки се на мъдростта, която събра от богатия лихвар, наименуван Алгамиш.

В тази къса публикация ще изследваме седем елементарни стъпки, посочени в тази 96-годишна книга, и по какъв начин можете да употребявате тези стъпки, с цел да изградите своето благосъстояние. Тези седем финансови урока са формирани от Cowrywise на база това, което Аркад назовава „ седем лека за слаба торбичка “, които той преподава на група от 100 мъже в продължение на седем дни в опит да трансфорат Вавилон в най-богатия град в света.

 7-те правила на най-богатия човек във Вавилон „ Cтeнитe нa Baвилoн и xpaмът нa Бeл (или Baвилoн) “, oт илюcтpaтopa oт 19-ти вeĸ Уилям Cимпcън, пoвлиян oт paннитe apxeoлoгичecĸи пpoyчвaния нa дpeвния гpaд

1. Започнете да „ угоявате “ чантата си

„ За всеки 10 монети, които поставяте в чантата си, харчете единствено девет. Кесията ви незабавно ще стартира да се цялостни и възходящата й тежест ще се усеща добре в ръката ви и ще носи задоволство на душата ви “.

2. Контролирайте разноските си

„ Това, което всеки от нас назовава „ нужни разноски “, постоянно ще пораства, с цел да се изравни с приходите ни, в случай че не се противопоставим. Не бъркайте нужните разноски с желанията си “.

3. Накарайте златото си да се умножи

„ Златото, което можем да задържим от облагите си, е единствено началото. Печалбите, които ще създадем, ще изградят нашето положение. Научете се да карате вашето богатство да работи за вас. Направете го ваш плебей. Накарайте неговите деца и децата на неговите деца да работят за вас “.

4. Пазете съкровищата си от загуба

„ Първият рационален принцип на инвестицията е сигурността за вашия принципал. Разумно ли е да бъдете заинтригувани от по-големи облаги, когато главницата ви може да бъде изгубена? Казвам – не. Наказанието за риска е евентуална загуба. Проучете деликатно, преди да се разделите със съкровището си, всяко увещание, че то може да бъде безвредно върнато. Не се подвеждайте от личните си сантиментални стремежи за бързо замогване “.

5. Превърнете жилището си в печеливша инвестиция

„ Препоръчвам всеки човек да има покрива, който е приютил него и околните му. Не е оттатък способността на всеки доброжелателен човек да има своя дом. Да има лично жилище и да има място, за което се гордее, че се грижи, влага убеденост в сърцето му и по-големи старания зад всичките му инициативи “.

6. Осигурете си предстоящ приход

„ Животът на всеки човек протича от детството до старостта му. Затова споделям, че човек би трябвало да се приготви за подобаващ приход в идните дни, когато към този момент не е млад, и да се приготви за фамилията си, в случай че към този момент не е с тях, с цел да ги утеши и поддържа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР