Книга с куклени пиеси издаде актьорът Янко Митев. Текстовете са

...
Книга с куклени пиеси издаде актьорът Янко Митев. Текстовете са
Коментари Харесай

Книга с куклени пиеси издаде актьорът Янко Митев

Книга с куклени пиеси издаде артистът Янко Митев. Текстовете са събрани под заглавието " Ненаиграли се пиеси " и са отдадени на всички, които обичат света на театъра с кукли без значение от възрастта на която са.

Както нерядко се случва в живота не Янко Митев, а един непряк наблюдаващ разкрил дарбата му да написа пиеси за кукли.

" Навремето проф. Атанас Илков, когато беше в Хасковския куклен спектакъл в миналото живописен съветник, не знам за какво ме беше избрал, само че на всеки две седмици ме караше да драматизирам по една пиеса, може би от работата, която сме имали е видял, че имам такава фикция. Прочитахме тази пиеса, тази драматизация, която съм направил, правехме ѝ цялостен разбор и я хвърляхме в кошчето ", споделя Янко Митев.

Упражненията в писане се оказали доста потребни и след години работа донесли на Янко Митев не една и две награди за куклената му драматургия. Може би, тъй като той има ясна философия по какъв начин куклите би трябвало да приказват на децата.

" За мен най-важното в една пиеса е да има развлечение за децата и всичко, което им казваш да мине през заниманието. Само по този начин децата запомнят. Ако вземеш да им обясняваш това е по този начин, тук е един доста комплициран въпрос, както приказват политиците по малките екрани, на децата нищо няма да им стане ясно и няма да ги интересува ", добавя Янко Митев.

Събрал е пиесите си в книга, с цел да им даде късмет да стигнат по-лесно до младите артисти и режисьори в театъра. Защото неговите текстове още мечтаят да оживеят на сцената и да зарадват нова аудитория, която има потребност от поучителните и занимателни истории, които той е разказал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР