КНДР може да предприеме военни действия срещу Южна Корея през

...
КНДР може да предприеме военни действия срещу Южна Корея през
Коментари Харесай

NYT: КНДР може да предприеме военни действия срещу Южна Корея

К НДР може да предприеме военни дейности против Южна Корея през идващите месеци , оповестява The New York Times (NYT), като се базира на представители на американската администрация. Според тях последните изказвания на севернокорейския водач Ким Чен-Ун са " по-агресивни " и би трябвало да се одобряват съществено.

Американските чиновници прецизират, че не виждат " непосреден риск от пълномащабна война на Корейския полуостров ". Те обаче считат, че Пхенян " може да нанесе удар по метод, който да избегне бърза ескалация " . Като образец те показват случая от 2010 година с обстрела на южнокорейския остров Йонпьон, когато КНДР и Южна Корея си разменят артилерийски огън. В резултат на това бяха убити няколко военни и цивилни от двете страни, само че в последна сметка обстрелът беше преустановен.

Според NYT американски чиновници считат, че Ким Чен-Ун " евентуално се усеща обнадежден поради разширяващото се партньорство с Русия " . Въпреки това американските служби към момента не са записали съответни признаци, че Северна Корея се готви за военни дейности или по-мащабна война.

Севернокорейският водач съобщи, че Северна Корея би трябвало да форсира подготовката си за война през 2024 година, с цел да се опълчи на " невижданите " конфронтационни ходове на Съединени американски щати. Той назова Южна Корея най-враждебната за Пхенян страна и прикани това определение да бъде записано в конституцията на КНДР.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР