Кметовете да събират част от глобите на шофьорите нарушители. Това

...
Кметовете да събират част от глобите на шофьорите нарушители. Това
Коментари Харесай

Предложение: Кметовете да събират част от глобите на шофьорите нарушители



Кметовете да събират част от санкциите на водачите извършители. Това предложение направи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, подсилен от сътрудника си от Благоевград Атанас Камбитов. Идеята е кметовете да могат да глобяват по закона за придвижване по пътищата за превишена скорост и прекосяване на червен светофар.

Камбитов разяснява нещастието, при която студентка беше блъсната на пешеходна пътека в града и почина. Той дефинира случая като „ безразсъден случай с съдбовен край “, който няма отношение към обезопасяването на кръстовището, само че демонстрира други проблеми.

„ В момента в множеството градове няма надзор, тъй като няма задоволително служители на реда, които да патрулират, камерите също не са задоволително, показаха те. Местните управляващи обаче могат да разположат камери на цели сектори, да глобяват и по този начин, с времето, водачите ще се дисциплинират. Проблемът със събираемостта може да бъде решен точно благодарение на общините “, счита кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той даде образец с издаването на документ за заплатен налог, нужен за прекосяването на механически обзор на автомобила – при издаването му ще излизат всички неплатени санкции и лидерът ще е заставен да ги заплати.

„ Санкциите би трябвало да са безапелационни, а не както в този момент – отнетите за нарушавания точки се възвръщат с курс и заплащане на някакви пари “, разяснява Камбитов.

„ Предложението в действителност е направено още преди две години, ще го подновим към сегашния парламент “, добави Тодоров.

„ Хората сами търсят отговорност. След като ни се вменява отговорност, би трябвало да ни се дадат и права “, уточни и Камбитов.

Необходими са промени и при общинската полиция, сподели още Тодоров и уточни, че сега тя не е такава, каквато би трябвало да бъде.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР