Кметове от група, представляваща повече от 90 от най-големите градове

...
Кметове от група, представляваща повече от 90 от най-големите градове
Коментари Харесай

Кметовете на най-големите градове в света заклеймиха световните лидери за бездействието за климата

Кметове от група, представляваща повече от 90 от най-големите градове в света, разкритикуваха остро неуспеха във връзка с договарянето на безапелационни ограничения за битка с климатичната рецесия по време на срещата на международните водачи в Организация на обединените нации за климата през предишния месец, обвинявайки " дребен брой авторитетни държавни управления, обслужващи ползите на промишлеността на изкопаемите горива ", оповестява английското издание " Гардиън ".

Групата C40, в която влизат водещите международни градове, се събира в Копенхаген през тази седмица за седмата среща на международните кметове, е учредена през 2005 година от някогашния кмет на Лондон Кен Ливингстън.

" Световните водачи се срещнаха в Ню Йорк през предишния месец и за следващ път не съумяха да реализират единодушие за нещо, близо до равнището на деяние, належащо за прекъсване на климатичната рецесия ", акцентира председателката на групата Ан Идалго, която е кмет на Париж.

" Тяхната некадърност директно заплашва всички хора по целия свят, откакто времето се трансформира във все по-голям наш зложелател ", добави Идалго.

Марк Уотс, който е изпълнителен шеф на C40, сподели за " Гардиън ", че водачите на Съединени американски щати (Доналд Тръмп), Бразилия (Жаир Болсонару), Австралия (Скот Морисън), Русия (Владимир Путин) и Турция (Реджеп Тайип Ердоган) в този момент са " всъщност представители на промишлеността на изкопаемите горива ", тъй че е значимо за " идната най-влиятелна група политици ", кметовете на най-големите градове, да се засилват.

" Това прави това, което вършим, даже още по-важно, тъй като в подтекста на тези фактически авторитетни страни, които освен не подхващат нищо, само че блокират цялата Организация на обединените народи, би трябвало да имаме подтик, приближаващ от някъде другаде ", отбелязва Уотс.

Конференцията събира водачи от градове по целия свят за три дни, с цел да споделят хрумвания за зелено градско развиване и по какъв начин да окажат напън върху националните водачи да работят против климатичната рецесия.

Конференцията обгръща тематики като налични жилища, боклуци и миграция, обвързвана с климата. Град Копенхаген, който има упорит проект да реализира индиферентност във връзка с въглеродните излъчвания до 2025 година, показва старания като жилища, построени с рециклирани материали и енергоефективни системи.

Идалго сподели преди конференцията, че поддържа митингите, почнали тази седмица в Лондон, Берлин и другаде от протестната група " Бунт против заличаването ".

" Изправени сме пред изключително състояние с климата и все по-голям брой хора по света, изключително младежи, се отнасят към това като изключително състояние ", разяснява кметицата на Париж, допълвайки: " Ние споделяме загрижеността им за бъдещето на човечеството и би трябвало да продължим с кураж и упоритост да променим статуквото, породило тази рецесия. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР