Кметове от БСП обмислят да напуснат Управителния съвет на Националното

...
Кметове от БСП обмислят да напуснат Управителния съвет на Националното
Коментари Харесай

Кметове от БСП обмислят да напуснат Управителния съвет на сдружението на общините

Кметове от Българска социалистическа партия обмислят да изоставен Управителния съвет на Националното съдружие на общините, в случай че на идното Общо заседание не се разиска тематиката за метода, по който се разпределят средствата за общините.

Това сподели пред публицисти в централата на Българска социалистическа партия Донка Михайлова, кмет на Троян. Обмисля се напускането на Управителния съвет, само че ще останем в сдружението, акцентира Кирил Добрев, заместник-председател на Българска социалистическа партия и уточни, че от 23 членове на УС петима са от Българска социалистическа партия.

Добрев уточни, че с разпореждане на Министерския съвет от 19 декември държавното управление " още веднъж без всевъзможни правила раздаде следващите 146 млн.лв. за българските общини ". За общини на ГЕРБ се планувани 98 млн.лв., за общини на Движение за права и свободи - 25 млн.лв., за други общини -17 млн.лв. и едвам 4 млн.лв. в общини, ръководени от Българска социалистическа партия ", добави той.

През предходната година са раздадени повече от четвърт милиард лв. без правила, уточни още Донка Михайлова. " УС на сдружението настоя за ясни процедури и критерии при разпределение на средствата от републиканския бюджет, само че броени месеци по-късно сме очевидци на постановлението. На среща с министъра на финансите поискахме за всички български общини 110 млн.лв. за финансова дотация, само че получихме отвод " съобщи тя и обърна внимание, че " месец по-късно се дават милиони без правила ".

Според Кирил Добрев част от парите по постановленията за разпределение на средствата през предходната и тази година са дадени на общини, чиито обекти са детайл на прокурорски инспекции. Вече се вижда, че Движение за права и свободи е финансовият сътрудник на ГЕРБ, добави още Добрев. Следим деликатно по какъв начин ще бъдат разпределени средствата за автомагистрала " Хемус ", увери Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР