Кметове на ГЕРБ от област Пловдив настояват за въвеждането на

...
Кметове на ГЕРБ от област Пловдив настояват за въвеждането на
Коментари Харесай

Общините пред фалит, ГЕРБ иска спешни мерки срещу скъпия ток

Кметове на ГЕРБ от област Пловдив упорстват за въвеждането на обезщетителен механизъм на общините, детските градини, учебните заведения, храмовете, обществените и културни институции като цената, която те заплащат за електрическа енергия, бъде приравнена към битовите клиенти за период от шест месеца.

На конференция депутатът Младен Шишков дефинира шоковото повишаване като „ смразяващо “, защото сумите, които общините заплащат, в съпоставяне за 2020 година, са нарастнали сред два и шест пъти.

„ Ситуацията е невиждана и постанова незабавни ограничения. При отсъствието на бюджет общините няма право да харчат повече пари от предходната година. Търсенето на спомагателни свръхбюджетни заплащания от своя страна води до нарушаване на финансовата дисциплинираност в сходство със Закона за обществените финанси, а това оставя кметовете с вързани ръце “, акцентира Шишков.

По думите на кмета на община Раковски Павел Гуджеров, оцеляването на общините и жителите им е под въпрос, вършат се съкращения на чиновниците, а  отказалите са от улично осветяване общини надвишава 90.

Припомням, че парламентарната група на ГЕРБ внесе предлагането за изваждане на общините от свободния пазар и при положение на отвод, да бъдат обезщетени от страната на 100%. 

Предложението обаче беше отхвърлено през днешния ден от парламентарната енергийна комисия:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР