Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е подписала от ареста уволнението

...
Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е подписала от ареста уволнението
Коментари Харесай

Иванчева подписа от ареста уволнението на единия си заместник – арх. Румен Русев


Кметицата на "Младост " Десислава Иванчева е подписала от ареста уволнението на единия си заместител – арх. Румен Русев. Майка й, Любка Иванчева, го е взела и внесла в деловодството на общината. Това е станало на 21 май, малко преди 18 часа, заяви "Труд ".

По-рано спецпрокуратурата изиска от Специализирания углавен съд да освободи Иванчева от поста. Причината, която оповестиха от обвиняването, бе че кметицата е подписвала документи в ареста и ги е предавала на хора с позволен достъп до нея.

"Не знам защо уволняване говорите. Появи се някаква заповед на хвърчащ лист, подписана от Десислава Иванчева, само че тя не може да ме освободи ", разяснява заместник-кметът Русев.

Той изясни, че незабавно е попитал Столична община какво да прави, а оттова му дали отговор, че той не може да бъде махнат от служба от Десислава Иванчева, тъй като тя е в ареста и по последни данни е в заплатен годишен отпуск.

"Тя към този момент с нищо не може да ме изненада ", разяснява единствено Русев.

Според "Труд " пиарът на региона Петър Кърджилов предходната седмица е внесъл искане да бъде назначен за заместник-кмет. От ареста, посредством майка си Любка, Иванчева резюлирала с "Да " молбата.

Когато отишъл в отдел "Човешки запаси " с листа, с който назначението му е утвърдено, на Кърджилов било обяснено, че няма по какъв начин по закон да стане зам.-кмет, тъй като титулярката е в отпуск и е зад решетките.

Въпросът кой замества Иванчева до момента в който е в ареста е измежду най-спорните сега. В края на април столичните общинари дефинираха за и.д кмет зам.-кметът Владимир Клисуров. Той обаче разгласи, че напуща няколко дни по-късно, тъй като не желае да си цапа ръцете. Оказа се обаче, че няма по какъв начин да напусне, тъй като единствено Иванчева може да го освободи, а тя е в ареста.

Затова Клисуров излезе в отпуск, а след това в болничен и остави да го замества другият заместител, арх. Русев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР