Кметицата на Барселона Ада Колау призова сепаратистките каталонски лидери да

...
Кметицата на Барселона Ада Колау призова сепаратистките каталонски лидери да
Коментари Харесай

Кметицата на Барселона призова сепаратистките лидери да се откажат от обявяването на независимост

Кметицата на Барселона Ада Колау прикани сепаратистките каталонски водачи да се откажат от едностранна декларация за самостоятелност и съобщи, че ситуацията на неустановеност вреди на всички, съобщи Франс прес. " Преди да се откри дефинитивно решение, може да се стартира постоянен разговор и с тази цел би трябвало да се откажем от едностранната декларация един път и вечно ", съобщи кметицата. " От друга страна, би трябвало бъдат прекъснати ограниченията за слагане (на самостоятелната област) под надзор, които централното държавно управление към този момент взе в Каталония ", добави тя пред телевизия " Сеста ". Испанското държавно управление заплашва да отнеме част от автономията на Каталония, в случай че районният министър председател Карлес Пучдемон не се откаже да води региона към самостоятелност, напомня Франс прес.

Ескалацията на напрежението през последните дни докара и до обществено напрежение, съобщи Колау. " Освен това би трябвало да се прегледа и икономическият въпрос, тъй като явно доста неща са заложени на карта ", акцентира кметицата на града с население от 1,6 милиона души.

Откакто стартира рецесията, Барселона означи спад на притока на туристи и десетки предприятия реалокираха офисите си отвън Каталония.

Колау съобщи, че голямото болшинство от жителите на самостоятелната област желаят разговор и завършек на несигурността, която вреди на всички.

" Никой не би трябвало да приема това като проваляне или да счита, че е отстъпил прекомерно доста ", акцентира тя. " Вярвам, че популацията ще поздрави, награди и признае водачи, които са способни да създадат това ", сподели Колау.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР