Кметът откри конференцията Български гласове за Европа: за по-силна икономика“,

...
Кметът откри конференцията Български гласове за Европа: за по-силна икономика“,
Коментари Харесай

Здравко Димитров откри конференция за бъдещето на Европа

Кметът откри конференцията " Български гласове за Европа: за по-силна стопанска система “, проведена от Българската телеграфна организация. Събитието е част от плана " Български гласове за Европа “, който Българска телеграфна агенция извършва с поддръжката на Европейския парламент като специфичен акцент е по-силната стопанска система.

" Когато приказваме за мощна стопанска система на национално равнище би трябвало да подчертаем, че Пловдив и районът последните години демонстрират бърз напредък и съществени вложения. Ние сме най-динамично развиващият се град в страната. Надявам се, че днешната полемика ще способства в общата посока на Европейския съюз, изключително по тематики като прекосяване към зелена сила и нуждата от дотации за предприятията, свободния пазар на труда и придвижване на служащи. “. С тези думи кметът даде старт на конференцията и приветства генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев за самодейността.

В полемиката взеха присъединяване още и зам.-кметът по обучение и бизнес развиване, регионалният шеф, евродепутатът Ангел Джамбазки, изпълнителният шеф на " Бизнесът за Пловдив " Александър Стайков, изпълнителният шеф на клъстер " Тракия икономическа зона “ – Пловдив Катя Стайкова, ректорът на Аграрния университет – Пловдив проф. Христина Янчева и студенти.

Сред тематиките, които участниците разискаха бяха поощряване на заетостта, напредък и вложения, стимулиране на кръгова стопанска система, хрумвания за възобновяване от рецесията, провокирана от ковид, рационализация на труда и други

акцентира на обстоятелството, че през последните години в България са построени три интернационалните проучвателен института, финансирани непосредствено от Евросъюза. Сред тях е и PlantaSYST в Пловдив, ориентиран към растителна отбрана и биотехнологии.  " Това са институти, които на процедура демонстрират по какъв начин може да се събере интернационален екип, да се работи с университети и бизнес от целия свят и да се прави просвета на международно равнище “, съобщи Стоянов.

Той добави още, че Пловдив става все по-международен, като сега чужденците, които работят тук са над 20 000 – белег, че градът се развива добре.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР