Кметът откри днес в Международния конгресен център конференцията Burgas Digital

...
Кметът откри днес в Международния конгресен център конференцията Burgas Digital
Коментари Харесай

Димитър Николов откри конференцията Burgas Digital 2021

Кметът откри през днешния ден в Международния конгресен център конференцията Burgas Digital 2021. Тя е отдадена на високите технологии в региона на изкуствения разсъдък, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и новаторските способи в образованието.

Една от задачите на форума е да събере на едно място бизнеса, науката, предприемачеството, локалната власт и професионалните организации в района на Югоизточна България. На конференцията участваха комерсиалното аташе на посолството на Съединени американски щати В България Станислава Димитрова и Карина Ангелиева – зам.-министър на образованието и науката.
 Зам.-областният шеф на Бургас - образец за разделянето със зеления документ Зам.-областният шеф на Бургас - образец за разделянето със зеления документ
Защо зам.-областният шеф на Бургас Асен Бонджев поддържа протестиращи в морския град против зеления документ? Според Бонджев об...

Пилотното издание на Burgas Digital е проведено от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения - Бургас, Индустриален логистичен парк - Бургас, Югоизточен цифров иновационен хъб, Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас, Бургаски свободен университет, Американска комерсиална камара в България.

Срещата мина под мотото „ Роботика, нови технологии, цифров бизнес “ и имаше за цел да показа мнението и опита на специалисти, да показва върхови постижения в региона на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти имаха опция да видят и да взаимодействат с разнообразни типове роботи от региона на промишлеността и образованието. Лектори на събитието бяха изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в сектора.

По време на събитието бяха демонстрирани решения в региона на автоматизацията и роботиката, виртуалната действителност и умните градове от „ ФАНУК ” - България, „ Телелинк Бизнес Сървисис ”, университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, „ Рапид Прогрес ”, „ Ондо ”, „ Гига Аутомата ”, просветителния стартъп „ Тинузавър ” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, които се образоват по компетентност „ Програмиране на изкуствен интелект ”. В рамките на събитието бе дискутирана и ролята на изкуствения разсъдък в обществените политики, което е съществена тематика на план AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата поддръжка на стратегия „ Хоризонт “ 2020.

Голяма част от участващите компании са част от Училищното настоятелство на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения. Техни представители разгледаха новия корпус на учебното заведение и се срещнаха с негови възпитаници.
 Представиха първите нови електробуси на Бургас (СНИМКИ) Представиха първите нови електробуси на Бургас (СНИМКИ)
В Бургас показаха два от общо 56-те нови електрически рейсове, които ще станат част от автопарка на публичния транспортьор „ Бу...

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „ Телелинк Бизнес Сървисис ”, „ ФАНУК ” България, „ Съдърланд България “, „ Сенстейт Технолоджис “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР