Кметът на Варна Иван Портних връчи днес отличието Почетен гражданин

...
Кметът на Варна Иван Портних връчи днес отличието Почетен гражданин
Коментари Харесай

Цветана Манева получи най-високото отличие на Варна

Кметът на Варна Иван Портних връчи през днешния ден оценката „ Почетен жител на Варна “ на актрисата Цветана Манева. Наградата се дава за значимия ѝ принос към театралния живот на морския град, за дългогодишната ѝ активност като артистичен шеф на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ и за блестящите ѝ функции в киното и театъра, след решение на Общинския съвет. Официалната гала се организира в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “  в наличието на представители на културната общественост в града.

" За мен е същинско наслаждение да връча знанието на Цветана Манева за нейната любов и принос към културния живот на Варна. Нашата Цветана Манева, която прави всяко едно „ Варненско лято “ по- пъстро, театрално и цветно ", сподели по време на церемонията кметът Иван Портних.

" Благодаря на Варна за това отличие. Аз обичам този град, за мен морето е пленително, едно знамение, от което мъчно отстранявам погледа си. Градът ме притегля със своята особена жизнеспособност, постоянно ми се е желало да бъда покрай морето ", сподели Цветана Манева. Тя показа, че постоянно е имала поддръжката на варненската аудитория и тяхната съпричастност към театралното изкуство.

" Благодарна съм за фестивала Варненско лято, който трансфорах в идея на личния си живот ", сподели още актрисата. Тя благодари и на екипа, който управлява и се пожела още триумфи и задълбочаване на съдействието на Международния сценичен фестивал. На тържеството присъстваше и нейният брачен партньор Явор Милушев, който показа, че е очевидец на раждането на идеята, нейното развиване и посвещението на интернационалния сценичен фестивал от страна на Цветана Манева. По думите му, тя ще се радва на тази премия, а градът би трябвало да се гордее с това „ пиленце, което е кацнало на неговото рамо “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР