Кметът на столичния квартал „Младост Десислава Иванчева иска да продаде

...
Кметът на столичния квартал „Младост Десислава Иванчева иска да продаде
Коментари Харесай

Кметицата на столичния "Младост" пуска за продажба 10 дка терен за 400 хил. лева

Кметът на столичния квартал „ Младост " Десислава Иванчева желае да продаде 10 дка общинска земя единствено против 400 хиляди лв.. Това стана ясно от отчет, който самата Десислава Иванчева е внесла до Столичния общински съвет, предава Дарик.

Заради неналичия на значими документи обаче, той няма да бъде част от дневния ред на съвещанието на СОС на 20 юли. Зам.-председателят на локалния парламент, който е и отпред на стопанската комисия в СОС, Николай Стойнев дефинира желанията на Иванчева като скандални, защото вместо да следва предизборните си обещания за опазване на зелените площи в региона, тя стартира да разпродава терени.

След повече от половин година на поста си като кмет на „ Младост ", това е един от първите отчети на Десислава Иванчева, в който обаче са налице редица пропуски. Без показана схема на парцелите, без мнение на районния основен проектант, предлагането на Иванчева е да се продаде общински терен от 10 дка за сумата от 400 хиляди лв.. Заради неналичията и отсъствието на самата вносителка отчетът беше отсрочен в общинската стопанска комисия.

А съгласно зам.-председателя на локалния парламент Николай Стойнев предлагането е скандално поради недоволството на жителите на „ Младост ". " Жалко, че кмета на региона го нямаше да си отбрани предлагането. То е на една страница. Там е записано, че предлага парцел от 10 декара в " Младост 4 " да се продаде за 400 000 лв.. Там би трябвало да търсим терени по какъв метод да се обезщетят притежателите, които имат терени в зелени площи, тъй че да не се строи. А да се продава терен от 10 декара за 400 000 лв. ми се коства скандално ", сподели Стойнев.

Зам.-кметът на „ Младост " Биляна Петрова изясни неналичието на нужните документи като изгубили се по пътя: " Видяла съм преписката. Не съм я пускала персонално от деловодство, тъй че ще ревизира по какъв начин се е пращала комплектована, да не би да остават при нас тези документи. Когато съм гледала досието, запознавайки се със случая, там ги имаше тези документи ".

Общинският консултант от Реформаторския блок Стефан Марков също се осъмни в препоръчаната ниска цена. " Цената в действителност е много странна ", разяснява той.

Ако се набави нужната документи, предлагането на Десислава Иванчева ще влезе за разглеждане чак след лятната почивка на Столичния общински съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР