Кметът на София Йорданка Фандъкова защити нуждата от задължителна валидация

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова защити нуждата от задължителна валидация
Коментари Харесай

Фандъкова се застъпи за глобата за невалидиране и поиска по-дълъг гратисен период на промените

Кметът на София Йорданка Фандъкова отбрани потребността от наложителна валидация в градския превоз в София. Това е една от новите промени в столичната мрежа, която още преди да е влезнала изцяло в действие.

В изявление пред Нова телевизия Фандъкова приписа виновността за неуспеха на наложителната валидация на карти и билети на Центъра за градска подвижност (ЦГМ). По думите ѝ, той не е съумял да изясни на жителите " по какъв начин и за какво е потребно " те да валидират транспортните си документи. Тя обаче отхвърли да разяснява дали против Центъра ще бъдат наложени някакви наказания за провалената осведомителна акция.

Проблемът с валидирането на транспортните документи обаче е единствено едно от редицата недоволства, които насочат жителите на София. Сред тях са още проблеми при пътешестване посредством банкови карти с прехвърляне до 60 минути и инцидентно " крадене " на дребни суми за билет от виртуалните портфейли на пасажерите..

Фандъкова обаче съобщи, че гратисният интервал за новите промени би трябвало да бъде повишен " доколкото е належащо "

" Трябва хората в действителност да схванат изгодите за себе си и не би трябвало да се пристъпва непосредствено към анулация ", добави тя.

По разпореждане на кмета на София до март няма да се постановат санкции за наложителна валидация. Столичният общински съвет следва да разиска дали те да не отпаднат напълно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР