Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Фандъкова разкри как новите мерки ще се отразят на софиянци

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска даде повече детайлности по какъв начин новите ограничения за справяне с разпространяването на ковид ще се отразят на столичани.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1721
Това тя направи с пост в обществената мрежа Facebook. Фандъкова разкри, че градският превоз до естествен парк „ Витоша “ краткотрайно се стопира, а парк „ Врана “ се затваря и Столична община открива дарителска сметка. Ето какво показа тя:

Затягат мощно изключителните ограничения

"За да ограничим разпространяването на болестта с ковид, от на следващия ден на територията на София вкарваме следните спомагателни ограничавания:

Посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки се преустановяват.
Градският превоз до естествен парк „ Витоша “ краткотрайно се стопира, а парк „ Врана “ се затваря.

Настоятелно апелирам, хората над 60 години да пазарят хранителни артикули и медикаменти до 10.30 ч. Те са най-уязвимата група на болестта и нашата рекомендация към тях е да излизат от домовете си единствено при нужда. Напомням, че за всички самотно живеещи заболели хора ние осигуряваме доставка на артикули от първа нужда и медикаменти до дома им.

Разкрихме дарителска сметка на Столична община заради огромния интерес от компании и жители да дарят средства за справяне с ковид. Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по доставяне с храна и медикаменти на самотно живеещи заболели възрастни хора и други обществени действия, както и за активността на лекарите, медицинските сестри, санитари и личен състав на общински лечебни заведения, които ще се грижат за инфектирани с COVID-19.



От през днешния ден всички жители, които желаят да бъдат доброволци и да подкрепят дейностите ни за преодоляване на разпространяването на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те би трябвало да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за специалността им и в коя сфера могат да бъдат потребни. До момента се оправяме със лични сили, само че би трябвало да сме подготвени да реагираме и при утежняване на обстановката.

Благодаря на всички жители, които съблюдават рестриктивните мерки. Това е методът по-бързо да се върнем към естествения си метод на живот.
И ще се оправим дружно.

За тези, които дочетат до края, обявявам един къс текст от писателя Георги Господинов, в който споделя какъв е смисълът от напъните ни през днешния ден и за какво си костват:

"Преди няколко години ме попитаха по какъв начин виждам бъдещето. Никога не съм си падал по бъдещето в действителност, нито съм харесвал всички тези ръждиви фантастики, не мисля, че Марс е избавление, концепцията да подрипвам по луната не ме изпълва с екстаз. Тогава написах къс текст, който свършваше по този начин.
...Моята най-оптимистична прогноза за идващите 20 години е, че най-важните неща ще останат същите, а точно: Хората ще продължат да четат книги и да плачат над измислени герои, ще изпитват състрадание и любознание, ще стоят на слънце до късна есен и ще се радват на сняг през зимата, ще пътуват умерено, днешните деца ще имат свои деца и всичко ще бъде по този начин, както е било преди 20 години. Това по никакъв начин не е малко. И в действителност е всичко...

Младен Маринов: По-строгите ограничения се вкарват, с цел да се ограничи безцелното пътешестване

Мисля, че последователно и смирено (думата е важна) разбираме какъв брой доста е това. Да запазим и пренесем светът от през вчерашния ден. Това ни следва. "



Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1721  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР