Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне с гостуващия

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне с гостуващия
Коментари Харесай

Президент и кмет наглеждат вдигането на Бронзовата къща в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне с гостуващия в страната президент на Австрия Александър Ван дер Белен. Двамата ще посетят площад " Александър I”, с цел да видят работата на Пламен Деянов по издигане на инсталацията Бронзовата къща. Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Австрия, предава Канал 3.
" Бронзовата къща” се осъществя по самодейност на посолството на Австрия и по отношение на Председателството на съвета на Европейски Съюз от България и предходното председателство на Виена. Творбата е въодушевена от българската обичайната архитектура и по-специално от Хрельовата кула от Рилския манастир.
С тази арт-инсталация Столичната община слага алегорично началото на своя план за преобразяване на пространството на тогавашния пантеон, включително и подземно, в изложба за модерно изкуство, където създатели от страната и чужбина ще могат да показват своите творби.
Докато в идващите дни тече построяването на " Бронзовата къща”, по оградата на обекта ще бъдат показани нейни илюстрации върху винил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР