Кметът на София Йорданка Фандъкова се обяви против провеждането на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова се обяви против провеждането на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Луковмарш няма място в столицата

Кметът на София Йорданка Фандъкова се разгласи срещу провеждането на Луковмарш. "Години наред Столична община не съгласува провеждането на Луковмарш. Такова събитие няма място в нашия град ", сподели столичният кмет. По думите й повода за провеждането шествието е, че съдът не зачита възбраната.

Кметът откри тази заран конференцията "София споделя НЕ на словото на омразата и екстремизма ", в която вземат участие още зам.-министри, посланиците на Съединени американски щати и Израел, президентът на Световния еврейски конгрес.

"От началото на моята задачата в България съм следвала стъпките на моя предходник да се спре „ Луковмарш “. Чувах гласовете, които непрекъснато настояват, че Луков е бил воин. Истинският подвиг е в съзнанието и в сърцето. Човек, който подценява човешки същества заради тяхната етническа принадлежност, пол, полова ориентировка, вяра, цвят и заради други характерности, в никакъв случай не би трябвало да бъде именуван воин ", съобщи посланикът на Израел Ирит Лилиан .

България има история на приемливост, почтена за подражателство - сподели американският дипломат Ерик Рубин , само че акцентира, че "историята на България в духа на толерантността и включването, както и напредъкът в по-близкото минало не трябва да бъдат изопачавани от тези, които се стремят да разделят българите по расови, политически и обществени разграничителни признаци ".

"И дано да бъдем наясно: би трябвало да отхвърляме опитите за възвеличаване на тъмните глави от историята, или за възвеличаване на исторически персони, които са сеели ненавист и назадничавост. В устрема си да извлечем позитивните уроци от историята, е значимо да не позволяваме отрицателните поучения да бъдат одобрявани за образец за подражателство ", съобщи Рубин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР