Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед да се прекрати

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед да се прекрати
Коментари Харесай

Фандъкова заповяда да се прекрати шествието на Безсмъртния полк в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед да се приключи провеждането на шествието на Безсмъртния полк , оповестиха от Столична община.

Общината не е съгласувала провеждането на шествието, само че все пак отвод уредници и участници се събираха на сборния пункт на пл. " Свети Александър Невски ", с цел да проведат мероприятието. Те декларират, че ще употребяват съветски и руски флагове, които съгласно Столична община в актуалната конюнктура могат да се поясняват като знаци на поддръжка за войната на Русия против Украйна.

По данни на " Общинска полиция " се събират групи от жители с противоположни претенции в региона на сборния пункт, както и на крайната точка на декларираното шествие - Паметника на Съветската войска в Княжеска градина. За да не се допусне борба сред обособените групи жители и нарушение на публичния ред, провеждането на несъгласуваното шествие се приключва.

От общината изясняват, че съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите при преустановяване на мероприятието участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме нужните дейности шествието да не се организира.

Припомняме, че депутатът от Държавната дума и съпредседател на централния щаб на неправителствената организация " Безсмъртният полк на Русия " побяви през април, че тази година обичайният марш на в Русия няма да се състои.

Представителите на " Демократична България " в Столичния общински съвет Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието и в София.
 Демократична България изиска шествието на Безсмъртния полк в София на 9 май да бъде неразрешено
Демократична България изиска шествието на Безсмъртния полк в София на 9 май да бъде неразрешено

Те акцентират, че шествията са неразрешени в редица европейски страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР