Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала оставката на главния

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала оставката на главния
Коментари Харесай

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на „Младост”

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала оставката на основния проектант на регион „ Младост”. Това разкрива самата тя в формалния си „ Фейсбук” профил „ Настоявам кметът на „ Младост “ да изиска оставката на основния проектант на региона арх. Стефан Стефанов”, написа столичният кмет.

„ По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, основният проектант на София арх. Здравков и кмета на „ Младост “ арх. Русев, от няколко месеца преглеждат проблематичните парцели в „ Младост “ с планувано застрояване, които желаеме да запазим като градини и зелени площи ", показва столичният кмет.

„ Днес разбрах, че до момента в който текат договаряния за пренасяне на тези парцели на общински терени, основният проектант на регион „ Младост “ е издал позволение за градеж на един от тях - при бл. 401 в „ Младост “ 4. Това с изключение на очевиден бойкот на договарянията е и провокация към нашите общи старания с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини ", показва Фандъкова.

Преди няколко дни кметът Фандъкова получи и оставката на шефа на столичния строителен надзор Влади Калинов поради неговата заповед, която анулира събарянето на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Район „ Младост” от години има проблеми с презастрояването. Гражданските митинги станаха причина за оставка на районния кмет, както и за възхода на Десислава Иванчева, която зае поста досега, в който беше задържана по корупционно обвиняване. На първа инстанция тя получи ефикасна присъда за искане на подкуп. Строителни бизнесмени се жалваха от административни спънки по нейно време, до момента в който последователите на отстранения кмет оповестиха, че след задържането в „ Младост” още веднъж се е развихрило безконтролното бетониране.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР