Кметът на София Васил Терзиев разкри в предаването Лице в

...
Кметът на София Васил Терзиев разкри в предаването Лице в
Коментари Харесай

Терзиев иска камери с лицево разпознаване и по-добро осветление в София

Кметът на София Васил Терзиев разкри в предаването " Лице в лице " по БТВ какви са проектите на екипа му за справяне с казуса с насилието и мигрантите в София.

" Виждаме, че има един по-дълбок проблем, който си е тлеел и не му се е обръщало задоволително внимание на всички равнища от всички институции. Това е какво се случва с реда. Той не е обвързван единствено с мигранти, а и с подрастващи, които безчинстват. Това, което се видя, е, че има един по-дълбок проблем, само че за благополучие мотивът не беше толкоз огромен. Радостното е, че преди да се случи нещо в действителност огромно и неприятно, ние седнахме, предизвикани от тези разнообразни случаи, да търсим решения. Смятам, че вървим в вярната посока. Това е да изградим дружно с друга институция като Столична дирекция на вътрешните работи обща дълготрайна тактика за сигурността на този град, да разпределим отговорностите в конкретика, да забележим къде липсва щат, къде липсва бюджет, по какъв начин да го защитим пред страна, пред общински съвет ", разкри той.

Запитан какво са споделили от полицията, Терзиев отговори: " Най-вече, че това, което им липсва, е дребният щат. За благополучие на държавно равнище има предпочитание това нещо да бъде променено. Сигурността на жителите е от изключителна значимост за нас. Така че работейки дружно на институционално равнище, изграждайки тактика, инвестирайки във видеонаблюдение освен като численост камери ами и по какъв начин работят те. Анализът демонстрира, че 400 от 3800 камери на територията на София не работят поради изтеклия контракт за поддръжка. За страдание още предходната година е имало четири публични поръчки, които са се провалили. В момента работим върху това оптимално бързо да се придвижи публичната поръчка за поддръжка. Завареното състояние бе, че е изминал контракта и няма кой да поддържа камерите ".

Терзиев показа още, че видеонаблюдението се е откроило като една от тематиките, по които е имало консенсус от всички.

" От потребността да бъде надградено със програмен продукт, който има лицево различаване, и да изградим верен протокол за работа с всички институции, с цел да можем в действително време ние да противодействаме на всевъзможни нарушавания на реда. Другото нещо, по което се обединихме, е потребността да се влага в осветлението на града, в паркове, по улици, основни места. Не единствено като мощ на осветлението, а и като спомагателна инфраструктура, която би трябвало да се построи. Нашите проекти бяха за спомагателни вложения в тази област, уповавам се в този момент да има още по-голяма политическа воля да го създадем. Същото беше и за видеонаблюдението, където се надяваме да удвоим тази точка в бюджета. Надяваме се да има първокласен прогрес в тази посока. Наложително е да има заместник-кмет по сигурността ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР