Кметът на София Васил Терзиев е поканил лидерите на политическите

...
Кметът на София Васил Терзиев е поканил лидерите на политическите
Коментари Харесай

Терзиев очаква лидерите на политическите сили

Кметът на София Васил Терзиев е поканил водачите на политическите сили в Столичния общински съвет за намирането на общи цели в работата на градския парламент.

Терзиев чака през днешния ден да се срещне с водачите на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане ", " ИТН ", коалиция КОД и Вътрешна македонска революционна организация.

Единствено от коалиция КОД е доказано, че ще бъде почетена поканата на кмета, уточни пред БНР Васил Терзиев.

" Ще се радваме да се забележим с Вили Лилков и останалите им общински съветници, които демонстрираха предпочитание да си поговорим за тематиките за София, и надяваме се, и някои от другите партии да се отзоват и да проявят отговорност към потребностите на София.

Целта беше доста практично да седнем, да прегледаме какви са целите в стратегиите на обособените партии, да тръгнем оттова - всеки какво е споделил, че желае да направи за града, кое е по-приоритетно, кое да вкараме в Бюджета, да потърсим тези тематики, по които няма никакви разлики, с цел да можем да стартираме работата по това политиките да намерат и финансово изражение, тъй като другояче няма по какъв начин да се случат, и към този момент отпушвайки този развой, да преминем към другите тематики, които са значими за работата, като избор на ръководител на Общинския съвет и в следствие към този момент когато и това стане, да се отвори диалог за комисии, за конкретика отново, която касае това оптимално бързо нещата, които сме говорили, да ги приведем в деяние ", сподели кметът на София.

Общинските съветници на " Продължаваме промяната ", Демократична България и " Спаси София " са 23-имс и нямат нужното болшинство за взимане на решения. Пример за това е проваленият избор за ръководител на общинския съвет.

Първи са поканени водачът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Бойко Борисов и излъчени от него представители. Не е ясно дали от ГЕРБ ще отидат на срещата с Терзиев.

От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да се срещнат през днешния ден със столичния кмет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР