Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико сам е поискал от лидера

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико сам е поискал от лидера
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив сам отказал втори мандат: Не се сърдя на Бойко Борисов

Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико самичък е изискал от водача на ГЕРБ Бойко Борисов да не го издига за втори мандат. Това съобщи самият Димитров.

Той добави, че се е решил на тази крачка поради здравословни проблеми, оповестява БНР.

" Не се дразня на Бойко Борисов. Друг е въпросът, че това изказване щях да направя самият аз ", разяснява Димитров пред пловдивските медии.

Кметът е безапелационен, че това няма да демотивира екипа му и добави, че досега са работили съвършено. Подчерта още, че всеки един областен кмет е заслужен да заеме поста му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви новината през уикенда, по време на визитата си на Колежа в града на тепетата. Тогава Борисов сподели, че Здравко Димитров поставя доста старания и ръководи доста добре, само че няма да бъде повдигнат за нов мандат на локалните избори следващата година, както и че двамата са го разискали.

" Аз съм приказвал с него, той направи няколко интервенции. Знае си, че направи доста и толкова. Много добър човек е, работи доста и направи доста, само че би трябвало темпото да се усилва, а не да понижава. Пловдив е доста жив град. Трябва му околовръстно, доста неща, би трябвало да се живее с тази мисъл. Редиците на ГЕРБ в Пловдив са доста стегнати, това, че са разнообразни хора, не би трябвало да ни тормози. ", разяснява Борисов в неделя.

 

Димитров от своя страна акцентира, че има още една година да ръководи общината и следва доста работа. Той също посочи, че преди време е провел диалози с Борисов, като мъжки му е споделил, че няма предпочитание да кандидатства за втори мандат.

Категоричен е, че решението му няма нищо общо с локалното управлението на ГЕРБ и загатна, че зад ранното оповестяване на новината стои по-скоро Демократична България.  Димитров посочи още, че желае да даде път на младите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР