Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще обжалва решението на акционерите

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще обжалва решението на акционерите
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 09.01.2023 г.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще апелира решението на акционерите на „ Пълдин Туринвест “, контролиращо Международния панаир, в случай че бъде признато нарастването на капитала на сдружението посредством апорта на акциите на Община Варна. Това разгласи през днешния ден градоначалникът след неуспеха на втората изключителна общинска сесия по проблема, поради неналичието на кворум. И през днешния ден, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и на тъй наречените " Автентична лява Българска социалистическа партия ", от която конструкция, алената партия на Корнелия Нинова, се разграничи. В този политически цирк няма да участваме ", съобщи и водачът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, който изясни, че провеждането на изключителни сесиии е изцяло безпредметно.

Междувременно на общото заседание на „ Пълдин Туринвест “ имаше напрежение този следобяд. Издателят Манол Пейков, съпроводен от още протестиращи жители, нахлуха в хотела на Георги Гергов " Санкт Петербург ",където се организира събранието и желаеха да участват, с цел да видят по какъв начин е дал своя вот Ясен Михайлов - представител на Община Пловдив, която има 25% в сдружението. Полиция и частни охранители стопираха достъпа на протестиращите до събранието. Стигна се и до физическа разпра, а Михайлов излезе и изясни, че е дал своя вот срещу увеличение капитала на „ Пълдин Туринвест “ с мажоритарен притежател предприемача Георги Гергов.

Сутринта пред постройката на Общинския съвет в Пловдив се състоя и митинг в отбрана на Пловдивския панаир. За изключителното съвещание на локалния парламент пристигнаха и депутати от " Плодължаваме смяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

=============================================

Двама мъже са арестувани, откакто са уличени в телефонна машинация, оповестяват от полицията. В петък по обяд 66-годишна жена от Девин получила телефонно позвъняване. Впоследствие била подведена, че ще ѝ бъдат предадени значими документи от неин непосредствен, живеещ в Канада. За това дамата трябвало да заплати сумата от 5 000 лева Около 13:30 часа в дома ѝ отишъл чужд за нея мъж, показал се за чиновник на " Български пощи " и тя му предала авансово приготвената сума. Минути по-късно се сетила, че е излъгана и подала сигнал в Районното ръководство на полицията. Само за няколко часа по горещи следи, криминалисти от Смолян, Девин и Мадан открили причинителите и ги задържали. Двамата измамници - на 25 и 22 години, от с. Войкова лъка, общ. Рудозем, са в ареста за 72 часа. При обиска у тях е открита и конфискувана част от сумата, дадена им от девинчанката - 4 800 лева Работата по случая продължава.

===================================

Арестуваха младеж, печатал и пласирал подправени пари в Ракитово. Миналата седмица на бензиностанция в градчето той платил сметката си с две банкноти от по 10 лв.. Малко по-късно се оказало, че те не са същински. Екип на полицейския сектор задържал 19-годишното момче. Последвала инспекция в жилището му, където служителите на реда разкрили още подправени банкноти от по 10 и 5 лв.. Младежът предал на полицията и пъстър принтер, на който напечатал неистинските пари. Той е арестуван в ареста на Районното ръководство във Велинград за 24 часа.

=================================

Разбита е незаконна работилница за преправка на тютюн край Пловдив. При спецакцията са арестувани четирима мъже - познайници на полицията, конфискувани са 271 кг тютюнева листна маса. Под наблюдаване на Районната прокуратура са осъществени процесуално-следствени дейности в постройка в землището на пловдивско село. Открити са няколко бали с тютюн, машина за рязане и кантар. Иззети са и 13 кг подготвена продукция. По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата на проверяващите продължава.

=====================================

93-годишна жена е умряла при пожар в с. Корен. Към къщата на пенсионерката са изпратени екипи, които са открили, че от жилището излиза пушек, а старата собственичка е умряла от задимяване от тленен дървен рафт на бюфет, на който най-вероятно е имало запалена свещ. Няма забележими следи от принуждение. Назначена е аутопсия по формираното досъдебно произвеждане.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Тина Соколова и Живка Тодорва
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР