Кметът на Пловдив Здравко Димитров прие официална делегация от Бурса,

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров прие официална делегация от Бурса,
Коментари Харесай

Здравко Димитров посрещна кмета на Бурса в Пловдив СНИМКИ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров одобри публична делегация от Бурса, водена от кмета на четвъртия по величина град в Турция Алинур Акташ.



„ Приветствам ви с добре пристигнали в един от най-старите градове в Европа. Ще видите с очите си, че на всички места в Пловдив се срещат исторически и архитектурни монументи от разнообразни столетия. Градът ни е образец за етническа и религиозна приемливост, център на образованието, културата и спорта, едни от най-известните създатели, актьори и спортисти са пловдивчани “, поздрави своите посетители Здравко Димитров.



Въпреки че е четвърти по величина град в Турция, Бурса е промишлен център, като изключително развити са автомобилната и текстилната индустрия, акцентира кметът на турския град Алинур Акташ.



„ Бурса е с население от 3 милиона души и 100 хиляди души и продължава да пораства, а за предходната година промишлеността в града е осъществила експорт за над 16 милиарда $. В момента се строи нов цех за произвеждане на първите турски коли, който ще бъде ситуиран на 1 милион квадратни километра “, съобщи той.

Двамата кметове показаха общо страдание, че пандемията се е отразила и на връзките сред двете общини, като Алинур Акташ предложи да бъде хазаин на бъдещи двустранни стопански срещи. Самият кмет е бил предприемач, преди да стартира да се занимава с политика, като към този момент над 17 години заема този пост – първо в един от регионите на града Инегьол, а от 2017 – и на огромна община Бурса.



Пловдив и Бурса имат съглашение за побратимяване от 1998 година. В края на визитата кметът на турския град предложения Здравко Димитров и делегация от Пловдив в най-скоро време да му гостуват. „ Благодаря за гостоприемството и топлото посрещане. Ще работим за това връзките сред нашите градове да се развиват, надграждайки ги. За мен ще бъде чест да Ви посрещна в Бурса “ написа в Почетната книга на Пловдив Алинур Акташ на финала на срещата в Община Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР