Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който в мандата си е

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който в мандата си е
Коментари Харесай

Защо кметът на Пловдив не посрещна Борисов на Колежа

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който в мандата си е най-големият труженик за строителството на Колежа и реконструкцията на Лаута, не взе участие в срещата на някогашния министър председател Бойко Борисов с изпълнителя на стадион „ Христо Ботев ” Илиян Филипов, почитатели, представители на Общината и хора от актива на ГЕРБ, съобщи кореспондент на „ Марица ”. Присъстващите незабавно видяха в отсъствието на Здравко Димитров политическа конспирация и тя се появи в края на изявлението на Борисов. Лидерът на ГЕРБ дойде през днешния ден в града, с цел да инспектира строителството на двата стадиона. Той бе посрещнат от локалния координатор Иван Тотев и деятели на партията. Борисов опита да тушира напрежението сред строителя и ентусиастите на „ Ботев ”, които настояват, че на Колежа се строи постепенно и некачествено, а изпълнителят непрекъснато упорства за още средства, без да е явен окончателният план за стадиона и без точни количествено-стойностни сметки.



Здравко Димитров с кмета на Истанбул

Здравко Димитров, който на процедура е моторът на двата плана и лобира най-активно за обезпечаването на държавната помощ от 37 млн. лв. по времето на кабинета „ Борисов 3 ”, не е на срещата, тъй като е в Истанбул по покана на своя сътрудник – кмета на мегаполиса Екрем Имамоглу.  Посещението бе планувано от дълго време и нямаше по какъв начин да откажа на човек като Имамоглу, разяснява за „ Марица ” Здравко Димитров. Заедно с него в Турция са кметът на София Йорданка Фандъкова и кметовете на Стара Загора и Свиленград Живко Тодоров и Анастас Карчев.  Те са част от формалните посетители на  годишния крос на Истанбул, който е голямо събитие за най-големия турски град. Международното съревнование се организира под патронажа на Екрем Имамоглу и събира хиляди участници и почитатели.   



Здравко Димитров мина дружно с домакините през един от мостовете на Истанбул, взе участие в награждаването на спечелилите в конкуренцията, а след това пи чай с Имамоглу.

Надявам се Борисов да е удовлетворен строителството на двата стадиона. Винаги съм му благодарил за поддръжката, която дава за развиването на Пловдив, сподели още Здравко Димитров.  Засега той не е коментирал новината от Борисов, че ГЕРБ ще има нов претендент за кмет на изборите следващата година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР