Кметът на Плевен Георг Спартански заминава за Москва, като член

...
Кметът на Плевен Георг Спартански заминава за Москва, като член
Коментари Харесай

Георг Спартански е единственият български кмет в делегацията на президента Радев в Москва

Кметът на Плевен Георг Спартански отпътува за Москва, като член на формалната делегация, съпътстваща Президента на Република България Румен Радев при формалната му аудиенция в съветската столица по покана на Президента на Русия Владимир Путин. Поводът е честването на Дните на българската просвета в Москва.
Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на българската делегация.

В рамките на визитата си българският държавен глава ще организира среща със своя съветски сътрудник президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще взе участие в отбелязването на Дните на българската просвета в Москва.

Сред тематиките за диалог по време на срещите се чака да бъдат вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Русия в сферите на стопанската система, енергетиката, образованието и културата, както и настоящи въпроси на интернационалната сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР