Кметът на Перник Станислав Владимиров напусна БСП. Той е подал

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров напусна БСП. Той е подал
Коментари Харесай

Кметът на Перник Станислав Владимиров: Аз бях дотук, напускам БСП

Кметът на Перник Станислав Владимиров напусна Българска социалистическа партия. Той е подал заявката си за преустановяване на участието през днешния ден в символ и на взаимност с изключените на конгреса, само че и вследствие на узряло решение от доста месеци насам. Това заяви самият той пред . Владимиров съобщи, че държанието на управлението на конгреса, което измежду 14-те изключи и двама пернишки социалисти - Ралица Андреева и Мартин Жлябинков, е взривило пернишката партийна организация. Напускат още ръководителите на общинската и на регионалната конструкция - Стефан Кръстев и Валентин Петков, сподели Владимиров. Самият той не отхвърли, че ще се яви за втори кметски мандат на локалния избор, само че още не е решил под каква форма ще се кандидатира.

- Защо решихте да напуснете Българска социалистическа партия?

Това е един доста дълъг развой, едно от най-трудните решения, които съм взимал в последните години, само че още месеци обратно бях направил своите заключения. Първо напуснах управителните органи поради несъгласието с това, което се случва в Българска социалистическа партия, с водещата ненавист, гонене на инакомислещите, с отстрелване на неуместните. Това не е партия изключително лява, такава, каквато аз си я представям. Аз чакам другарска среда, рационални диалози за бъдещето на България, а тук срещаме единствено среда, която е токсична. Нямам желание да вземам участие. След събота, това, което видях на конгреса, изключително невероятните ограничения за сигурност, които беше взело управлението - аз на футболен мач не съм влизал през такива ограничения за сигурност! Тъжните очи на огромна част от делегатите, които не бяха позволени, омразата, която беше водеща вътре, дебненето, преследването на неуместните. Върхът на всичко беше отстрелването на една огромна младежка генерация, която е бъдещето на Българска социалистическа партия - без причини, без претекстове. Аз в тази среда и в подобен вид конгреси нямам желание да вземам участие повече.

- Има и представители на БСП-Перник в листата на изключените.

Двама от пернишките социалисти бяха отстранени - това са ръководителите на групата съветници, в това число и секретаря на община Перник - Ралица Андреева и Мартин Жлябинков. Взривът в пернишката организация беше необикновен, аз няма по какъв начин да заставам настрана. Солидарно с тях, огромна част от тях обявиха, че приключват участието си - аз няма по какъв начин да заставам и да виждам всичко това. И Ви споделих - аз не се усещам добре в подобен вид токсична среда. Не желая да преча на никого. Пожелавам триумф на Българска социалистическа партия, само че аз бях дотук.

- Има ли още пернишки социалисти, който да напущат партията?

Огромна част от структурата напуща. И общинският, и регионалният ръководител са декларирали своите планове за овакантяване. Те ще дадат повече детайлности. Аз към този момент се подписах и своето заявление съм го подал.

- Смятате ли, че е належащо да се учреди нова лява партия?

Всичките ми мисли оттук-нататък ще са съсредоточени в кметските ми отговорности. Аз имам голяма работа, която би трябвало да свърша до края на мандата. Партийните ми каузи ме разконцентрираха, разсейваха, изключително в тази среда, в която се постановяваше да работим в партийните ни структури и неналичието на връзка с управителните ни органи. Така че, оттук-нататък към този момент ще съсредоточа всичките си старания единствено в оставащите месеци до края на мандата.

- Ако се кандидатирате за втори мандат, а по този начин, като Ви чувам, евентуално ще го извършите, като самостоятелен претендент ли ще излезете на локалния избор?

Не съм мислил тъкмо под каква формула ще се явя, само че аз ще се явя от партията на перничани, както се майтапим с сътрудниците. Докато срещам тази голяма поддръжка, която имам от съгражданите ми, ще не преставам. Ако към този момент не я усещам тази поддръжка, както сега, аз ще се отдръпва. Насила няма да заставам на дадени постове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР