Кметът на Перник Станислав Владимиров иска местният ОбС да разреши

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров иска местният ОбС да разреши
Коментари Харесай

Кметът на Перник иска общинският съвет да одобри заем от 5 655 400 лв

Кметът на Перник Станислав Владимиров желае локалният Общински съвет да позволи поемането на нов общински дълг в размер на 5 655 400 лева Парите са нужни за ремонт на една от главните улици в квартал „ Изток ” и облагородяване на централния градски парк, включително изграждане на затрупан тенис корт и спортно игрище.

Поради неналичието на обновен бюджет община Перник изпитва финансови усложнения при осъществяването на действия, свързани с естественото ѝ действие, в това число и финансирането на капиталови планове, се споделя във импортираната от кмета  докладна в Общински съвет.

По-голямата част от желаните средства - 3 413 400 лева са за рехабилитация на ул. „ Благой Гебрев ”. Планираният за ремонт сектор е с дължина към 1740 м. Дейностите включват нова пътна и тротоарна настилка, нови бордюри, хоризонтална и отвесна маркировка, реорганизация на каналната мрежа, реорганизация и ново улично LED осветяване, подкастряне и засаждане на нови дървета.

Останалата част от парите са за построяването на състезателен комплекс за учебно-тренировъчни цели с преместваемо сезонно покритие в региона на градския парк. Предвижда се също изработка на паркинг, пешеходни алеи до спортното оборудване, парково осветяване и други

Докладната ще бъде прегледана на идната на 19 май сесия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР