Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи е твърдо против премахването

...
Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи е твърдо против премахването
Коментари Харесай

Кметът на Созопол е твърдо против да се махат със закон преместваемите обекти

Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи е твърдо срещу премахването на преместваеми обекти. Това сподели самият той след публичното разискване за измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съобщи кореспондент на Actualno.com.
Рейзи попита в случай че тази корекция се трансформира в закон, кой ще възвръща приходите на общината. В последна сметка дано господата министър председатели, вицепремиери и депутати да не взимат правата на кметовете, прикани той.
По отношение на новия метод за установяване на концесиите на плажовете, кметът също се разгласи срещу. Причината - в случай че този закон на следващия ден влезе в действие, това значи, че всички концесии ще се провалят, счита Рейзи. Припомняме, че в законопроекта се планува нова категоризация на плажовете - по характерности, и надлежно друг метод на отдаване на концесии.
За мен даже включването на концесиите в закона за черноморското крайбрежие няма място тук - има си закон за концесиите, посочи Рейзи.
По отношение на контрола за средствата, които получават общините от концесиите, кметът сподели, че и в този момент се дава информация къде се харчат тези пари. Според него, обач,е тези средства би трябвало да се употребяват и за реклама, и за непорочност, и за поправки по пътищата. Той прикани да не се постанова толкоз непоколебим надзор върху бюджетните средства на общините.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР