Кметът на община Петрич Димитър Бръчков, член на УС на

...
Кметът на община Петрич Димитър Бръчков, член на УС на
Коментари Харесай

Кметът на Петрич Д. Бръчков участва в работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков, член на УС на НСОРБ, обвърза поддържането на общинската пътната инфраструктура и решаването на проблемите във ВиК бранша със наложителна поддръжка от страната към общините.

Това стана на извършена работна среща с министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, който беседва с представители на Националното съдружие на общините. Димитър Бръчков сложи на вниманието на отрасловото ведомство и довършването на процедурата по отношение на смяната на собствеността на улиците „ Солунска “ и „ Елтепе “ в град Петрич.

С решение на Общински съвет за двете улици, по които минава главният тежкотоварен поток от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “ към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, бе обещано единодушие да станат благосъстоятелност на страната. Община Петрич съумя с бюджетни средства да подмени към 1 км. тръбопровод по тези улици, да смени и тротоарната настилка, само че се бави полагането на нов асфалт, което следва да бъде ангажимент на страната.

На срещата с министър Караджов бе разисквана и опцията в бъдеще ремонтите на общински пътища да могат да се финансират по новия Фонд за районно развиване, който Министерство на регионалното развитие създава сега. Кметовете сложиха казуса за неприятното положение на общинската пътна мрежа, като показаха, че от 19 500 км общински пътища 11 600 километра са в „ плачевно положение “. Общините желаеха 300 млн. лева от Фонда за районно развиване, който екипът на Министерство на регионалното развитие създава, да бъдат отделени за поправки на пътища в обитаемоте места.

Министър Караджов съобщи, че е наясно с казуса и изиска от общините точна информация за какъв брой километра общински пътища по обитаеми места кметовете имат техническа планова подготвеност за започване на ремонтите през тази година.

Освен въпросите, свързани със положението на улиците от общинската пътна мрежа кметовете потърсиха поддръжка и за компенсиране на общинските ВиК сдружения, при които също се отрази скокът в цената на ел. силата. Даден е позитивен отговор за подкрепяне.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР