Кметът на община Мездра Иван Аспарухов връчи поздравителен адрес на

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов връчи поздравителен адрес на
Коментари Харесай

Кметът на Мездра поздрави Винарна „Типченица“ за спечелените престижни международни отличия

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов връчи приветствен адрес на инж. Надя Минева, изпълнителен шеф и основен технолог на Винарна „ Типченица “, във връзка извоюваните от винарната два сребърни медала на Frankfurt International Trophy - Wine, Beer and Spirits Competition 2020. В конкуренцията на 674 виновност от 50 страни, Vratitza - Vrachanski Misket и Tochka - Rosé - Cabernet Sauvignon&Merlot годишна продукция 2019 на Tipchenitza Winery заслужиха Silver Medal, надлежно в категориите Still White и Still Rosé, в четвъртото издание на влиятелното междунарoдно съревнование, което се организира във Фракфурт на Майн, Германия.
Миналата година Tochka - Chardonnay&Colombard и Vratitza - Vrachanski Misket 2018 на Винарна „ Типченица “ завоюваха Gold Medal в категорията Still White, а белият купаж „ Шардоне&Коломбар “ получи и премията за най-хубаво българско вино от всички родни производители, които взеха присъединяване в конкуренцията.
На 8th Balkans International Wine Competition (BIWC) 2019 в София пък винарната беше отличена с един златен орден - за Vratitza - Vrachanski Misket 2018, и с три сребърни медала - за Cabernet Sauvignon 2018, Tochka - Riesling и Tochka - Rosé.
„ Уважаема г-жо Минева,
Приемете от името на Община Мездра и персонално от мое име най-искрените ни поздравления за влиятелните оценки, получени на извършеното в Германия Frankfurt International Trophy - Wine, Beer and Spirits Competition 2020 “, написа в приветствения адрес, който кметът на Мездра връчи на изпълнителния шеф на Винарна „ Типченица “.
„ Със завоюваните от Винарна „ Типченица “ сребърни медали на това извънредно авторитетно ревю Вие за следващ път нареждате нашето локално винопроизводство на челно място в европейския и международния хайлайф. С което мездренският край и регионът на Винарна „ Типченица” стават разпознаваеми по целия свят като места с работливи хора и продукция с чудесно качество.
Вярваме, че нашите взаимни начинания и ползотворно съдействие ще продължат и отсега нататък, което е причина за реализиране на нови, още по-високи триумфи! “, се споделя в умозаключение в приветствения адрес.
От името на Винарна „ Типченица “ инж. Минева благодари на Община Мездра за оказаното почитание и самопризнание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР