Кметът на община Мездра Иван Аспарухов се срещна с тримата

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов се срещна с тримата
Коментари Харесай

Иван Аспарухов се срещна с тримата национали на Локомотив /Мездра/ и техния треньор, участвали на M19 EHF Championship 2021 /снимки/

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов се срещна с тримата състезатели на ХК "Локомотив ", които взеха присъединяване с националния тим на България на Европейското състезание по хандбал за младежи до 19 година На срещата участваха също техният клубен треньор Евгени Йоловски, заместник-кметът Нели Минева и Седефка Петкова, шеф отдел „ Култура, спорт и туризъм “.
Шампионатът на остарелия континент в тази възраст се организира от 16 до 22 август във Варна. В представителния отбор на нашата страна бяха включени пивотът на мездренските „ железничари “ Божидар Симеонов, десният гард Милен Валентинов и разпределителят Илиян Младенов. Те играха във всички мачове на младите „ лъвчета “, като Симеонов означи общо 13 точни попадения и откри място в „ Отбора на звездите “ на M19 EHF Championship 2021, Валентинов вкара 4 гола, а Младенов - 2.
Аспарухов благодари на тримата за представянето им на влиятелния интернационален конгрес и им пожела да не престават да се развиват, както на клубно, по този начин и на национално равнище. Той им връчи плакет за принос към общината и приветствен адрес.
„ Благодаря Ви за неуморния труд, който полагате всекидневно за одобряването на община Мездра като един от водещите хандбални центрове в България, за издигане престижа на българския хандбал у нас и в чужбина, написа в приветствения адрес.
С достойното си показване на M19 EHF Championship 2021 Вие още един път показахте, че сте освен огромни спортисти, само че и огромни персони. Вашата безрезервност в подготвителния развой и висок състезателен дух на терена са следващото доказателство, че Мездра по всяко едно време може да се гордее със своите спортни гении.
Приемете най-искрени благодарности към Вашите треньори и спортни ръководители, които построяват у младото потомство както физически качества, по този начин и морални добродетели.
Бъдете здрави и сполучливи! И окуражени за нови победи, продължавайте да разнасяте спортната популярност на община Мездра на национално и на интернационално равнище! “
Освен Симеонов, Валентинов и Младенов, ХК Локомотив има още трима национали - това са вратарят Георги Вълков и гардовете Теодор Ангелов и Йордан Тонов, които пазят спортната чест на „ трикольорите “ при младежите до 19 година и при тези над 20 година
През новия сезон мездренският клуб ще взе участие с два представителни тима в държавните шампионати и шампионати, проведени от Българската федерация по хандбал - мъже в „ А “ РХГ и младежи до 19 година (М19) в Зона „ Витоша “. Шампионатът в най-горното равнище на българския хандбал ще започва на 18 септември. В околните дни ще стане ясно къде ще играе домакинските си срещи мъжкият отбор на мездренския клуб, като разновидностите на този стадий са Вършец или Правец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР