Кметът на община Мездра Иван Аспарухов беше номиниран за член

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов беше номиниран за член
Коментари Харесай

Номинираха кмета на Мездра за член на Контролния съвет на НСОРБ

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов беше номиниран за член на Контролния съвет на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). Решението бе взето на районно делегатско съвещание на НСОРБ, което се организира във Вършец. В него взеха присъединяване кметове и ръководители на общински препоръки от Северозападния район.
Съгласно признатите правила, съвещанието беше управлявано от кмета на общината хазаин инж. Иван Лазаров. На форума бяха издигнати претенденти за членове на управителните органи на единствената организация, в която членуват всички български общини и която съставлява ползите на локалните управляващи на национално и интернационално равнище.
За членове на Управителния съвет на НСОРБ от района, който обгръща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен, бяха номинирани кметът на община Борован Десислава Тодорова, кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на община Монтана Златко Живков и кметът на община Враца Калин Каменов.
Общините от Северозапада издигнаха кандидатурата на кмета на община Мездра Иван Аспарухов за член на Контролния съвет на НСОРБ.
С провеждането на районни делегатски съвещания в страната стартира процесът по възобновяване на управителните органи на Националното съдружие на общините в Република България за мандат 2019-2023 година
Съгласно разпоредбите на Сдружението, номинираните от районните съвещания претенденти за управителните органи на НСОРБ следва да бъдат гласувани от Общото заседание, което ще се организира на 25 и 26 февруари 2020 година в гр. София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР