Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 30 септември

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 30 септември
Коментари Харесай

В Ловеч връчиха стипендия на името на академик Димитър Мишев в помощ на студенти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 30 септември 2022 година специфичната стипендия на името на учен Димитър Мишев, с която се подкрепят студенти.

Тази година адресат е Цветелина Цветославова Богоева, студентка в  първи курс, постоянно образование през образователната 2022/2023 година, по компетентност „ Компютърни системи и технологии “ на Технически университет – Габрово, Технически лицей – Ловеч. Цветелина има междинен триумф Отличен (5,84) от Дипломата за приблизително обучение, приключено през 2021/2022 година в СУ „ Тодор Кирков “, гр. Ловеч.

Обичам да изучавам, показа тя пред кмета Корнелия Маринова, заместник-кмета Венцислав Христов и Пламен Митев, основен специалист „ Средно обучение “. Студентката бе съпроводена от своята майка.

„ Пожелавам ти да се развиваш все по този начин сполучливо, да намериш своя път в живота и да си щастлива. За нас е наслаждение да оказваме помощ на отличните студенти “, сподели кметът на Община Ловеч. На стипендианта беше връчена специфична грамота в кабинета на кмета.

Стипендията се отпуска от 01.10.2022 година и се изплаща на две равни елементи по банков път. За приемане на втората част от сумата, стипендианта да показа заявление-декларация до кмета на Община Ловеч, с приложено Уверение от висшето учебно заведение за триумфа от първия учебен срок за съответната академична образователна година.

Право на кандидатстване за стипендията имат ловешки възпитаници с непрекъснат и/или сегашен адрес в Община Ловеч, записани или учащи се като студенти постоянно образование, които не са прекъсвали образованието си в български висши учебни заведения в региона на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката.

Кандидатите би трябвало да са постигнали междинен триумф не по-нисък от отличен 5,50 от Дипломата за приблизително обучение – за новозаписаните в І-ви курс на съответното българско висше училище; междинен триумф не по-нисък от доста добър 5,00 от двата семестъра на миналата академична образователна година – за студентите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР